DANI MEDNIH DELICIJA SREDIŠNJE ISTRE

Ove godine, po šesti put, biti će održana gastronomska manifestacija Dani mednih delicija središnje Istre.

Unatoč tome što ove godine u Pazinu neće biti održana manifestacija Dani meda, TZSI je, zajedno sa suorganizatorima i svojim ugostiteljima, odlučila zadržati sada već višegodišnju tradiciju te na radost svih ljubitelja meda i ostalih pčelinjih proizvoda krenula u organizaciju ove nezaobilazne zimske manifestacije – od čije vam najave vjerujemo već rastu zazubice.

Ovogodišnji 6. Dani mednih delicija središnje Istre bit će održani od 04. do 28. veljače 2022. godine, a naši će ugostitelji u svojim objektima tijekom tog razdoblja nuditi razne delicije obogaćene pčelinjim proizvodima.

Atraktivni menu koji se sastoji od predjela, glavnog jela i deserta po promotivnoj cijeni od 130,00 kuna nudit će ugostitelji:

Agroturizam Dušani (Dušani): Medica – Ravioli sa sirom i medom u umaku od kadulje – Svinjski kare u umaku od meda, pole pečenog krumpira, salata – Medena pita i medenjaci

Agroturizam Ograde (Katun Lindarski): Ravioli u umaku od kadulje, meda i pancete – Zapečena rebrica s medom i pečeni krumpir – Pazinski cukerančić s malvazijom i medom

Agroturizam Stara štala (Borut): Makaruni u bijelom umaku s preljevom od meda – Svinjska vratina s umakom od meda, restani krumpir, sezonska salata – Palačinke sa skutom, grožđicama i medom, kuhano vino

Boljunska konoba (Boljun): Uštipci s gorgonzolom i mascarponeom, preliveni medom i suhe kobasice – Svinjski file s umakom od meda i balzamičnog octa te prilog – Semifredo od mandolata s preljevom od meda

Konoba-pizzera 2. Peron (Cerovlje): Mousse od domaće skute sa srebrnim medom na kremi od cuke – Tagliata na krumpiru s crnim vinom i karameliziranim sirupom od meda kuša – Karamelizirane kruške u medu i vinu na kremi s rakijom od kuša i zbrižolanom

Konoba Dišpet (Zajci, Pićan): Zapečeni mladi sir s medom i orasima – Medena piletina u umaku od curryja s proljetnom rižom – Flambirane kruške s medom i kremom od mascarponea

Konoba Doma (Kranjci, Sveti Petar u Šumi): Prosciutto cotto na podlozi od jabuke i celera s preljevom od meda i crvenog papra – Svinjski kare u umaku od meda, muškata i kuša s nabujkom od karfiola – Žličnjaci od skute s cimetom, orasima, medom i rakijom medicom

Tomažova konoba (Vošteni, Sv. Lovreč): Istarski pijat (skuta s medom, hladni naresci, istarski pršut) – Svinjski medaljoni u umaku od meda, pole krumpira, salata – Medeni kolač

Više informacija pronađite na sljedećoj poveznici :

https://www.central-istria.com/hr/dogadjanja-events?id=1635.

Organizator 6. Dana mednih delicija središnje Istre je  Turistička zajednica središnje Istre, a suorganizatori Udruga pčelara “Lipa” Pazin, Grad Pazin, LAG “Središnja Istra” i Udruženje obrtnika Pazin.