XIX. Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu

Objavljeno: 31.03.2015

Ministarstvo poduzetništva i obrta organizira XIX. Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu na temu “Internacionalizacija poslovanja i EU fondovi”, koje će se održati od 16. do 18. travnja u Petrčanima (Zadar) – Punta Skala (Falkensteiner Hotels & Residences Punta Skala).

Savjetovanje tradicionalno okuplja poduzetnike, gospodarstvenike, predstavnike jedinica lokalne i regionalne (područne) samouprave, Vlade Republike Hrvatske, kao i ostalih institucija, agencija i strukovnih udruženja te je izuzetna prigoda za razmjenu iskustava i dobre prakse, zatim za raspravu o aktualnim gospodarskim problemima, ali i isticanje prilika i mogućnosti za razvoj poduzetništva i gospodarstva.
Savjetovanje započinje okupljanjem sudionika 16. travnja u popodnevnim i večernjim satima.
Radni dio XIX. Nacionalnog savjetovanja o gospodarstvu i poduzetništvu podijeljen je u dva dana. Savjetovanje je u potpunosti posvećeno aktualnim temama vezanim uz Internacionalizaciju poslovanja te perspektive i mogućnosti financiranja poduzetničkih projekata iz fondova Europske unije.
Neposredno nakon svečanog otvaranja koje je planirano za petak, 17. travnja u 9,30 sati, a u okviru tradicionalne tribine ,,Pitajte Vladu”, sudionici će moći prisutnim predstavnicima Vlade Republike Hrvatske iznijeti svoje sugestije i prijedloge te postaviti upite vezano uz trenutne gospodarske aktualnosti.
Za popodnevni radni dio savjetovanja planirana je panel diskusija na temu Internacionalizacije poslovanja na kojoj će uz predstavnike Ministarstva poduzetništva i obrta, HAMAG – BICRO-a i koordinatora Povjerenstva za internacionalizaciju hrvatskoga gospodarstva sudjelovati i dva predstavnika iz inozemstva.
Radni dio nastavlja se predstavljanjem primjera ,,dobre prakse” i predavanjima u skladu s temom savjetovanja.
U večernjem dijelu planirana je dodjela nagrada najboljima i to u deset kategorija (od najboljih mikro, malih i srednjih poduzetnika, preko najboljeg obrtnika, klastera, zadruge do žene poduzetnice i dr.).
Drugi dan Savjetovanja (subota, 18. travnja) tematski je usmjeren na mogućnosti i pretpostavke za financiranje poduzetničkih projekata iz Fondova Europske unije.

Prijave na http://nasa.minpo.hr/default.aspx?id=167

Program se nalazi u prilogu.

Preuzeto: www.hok.hr