U OŽUJKU I TRAVNJU NOVI IPARD NATJEČAJI

Objavljeno: 17.03.2014

Kako je ranije i najavljivano, novi natječaji za mjere 101 i 103 IPARD programa raspisat će se u sljedećim terminima: 

–          Mjera 101: 4. travnja – 18. travnja
–          Mjera 103: 24. ožujka – 7. travnja

Iako je u tijeku finalizacija novog Programa ruralnog razvoja, čija bi provedba trebala krenuti u drugoj polovici ove godine, Ministarstvo poljoprivrede i Agencija za plaćanja odlučili su se na raspisivanje još jednog IPARD natječaja.

Budući su na prošlogodišnji poziv za dostavu projektnih prijedloga pristigli brojni projekti kompatibilni s IPARD pravilima, očekuje se veliki interes potencijalnih korisnika.

Važno je naglasiti kako će se svi projekti koji se ugovore po ovom natječaju, financirati iz sredstava Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EAFRD). Dakle, već sada se započinje s trošenjem financijske omotnice koja je na raspolaganju. Svi kriteriji provedbe, korisnici, prihvatljiva ulaganja ostaju isti kao i do sada. Jedine izmjene su u smanjenoj mogućnosti dopune dokumentacije, sve s ciljem ubrzanja obrade prijava. Novi Pravilnik će biti objavljen u tjednu između 17. i 21. ožujka, a moći će se preuzeti na mrežnim stranicama Ministarstva poljoprivrede http://www.mps.hr/default.aspx?id=3655