Sportske igre istarskih obrtnika

Objavljeno: 05.09.2011

Obrtnička komora Istarske županije organizira 1. Sportske igre istarskih obrtnika koje će se održati dana 15.10.2011. godine na igralištu u Nadcestariji Pazin. U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika, natjecanje će se odgoditi na 22.10.2011. godine.

Komisija za sportske nastupe, kulturna i slična događanja Obrtničke komore Istarske županije definirala je sportska natjecanja u sljedećim sportovima:

  • nogomet,
  • pikado,
  • potezanje konopa.

Propozicije natjecanja vršiti će se prema propozicijama Obrtničkih sportskih igara Hrvatske obrtničke komore.

Svako udruženje obrtnika može formirati svoju sportsku ekipu u svim sportovima.

Nogomet:

Predviđa se ukupno 8 sportskih ekipa (7 udruženja obrtnika i ekipa Grada Pazina). Po ekipi se može prijaviti ukupno 10 muških igrača s time da će igrati 5+1 igrač dok su ostali rezerve.

Pikado:

Pikado bi igrale po dvije ženske osobe iz svakog udruženja obrtnika.

Potezanje konopa:

Potezanje konopa uključuje 6+3 igrača (6 muških osoba i 3 ženske).

 

Tijek događanja je sljedeći:

Subota, 15.10.2011.

10h – okupljanje sudionika na igralištu u Nadcestariji Pazin,

11h – otvaranje sportskih igara,

12h – početak sportova (nogomet i pikado u 12 sati, potezanje konopa oko 17,30 sati).

 

Po završetku sportskog dijela natjecanja i podjele diploma najuspješnijim ekipama, predviđeno je druženje uz roštilj i zabavu.

Preporuka Komisije za sportske nastupe, kulturna i slična događanja Obrtničke komore Istarske županije je da svaki od sudionika donese ponešto od pića ili kolača, grickalica (primjerice, muške osobe da donesu bocu vina ili piva, ženske osobe kolače ili grickalice i sl.). Potrebno je da svoj dolazak prijave i gledatelji iz Udruženja obrtnika kako bi bili u mogućnosti pribaviti dovoljnu količinu namirnica.

Rok za prijavu sudionika sportskih disciplina i gledatelja (obrtnika Udruženja obrtnika Pazin) je ponedjeljak, 10.10.2011. na e-mail: uo.pazin@hok.hr ili tel/fax: 621-271, odnosno osobno u Udruženje obrtnika Pazin.