Sabor već upoznat sa zaključcima 32.Kongresa ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a

Objavljeno: 30.11.2019

Branka Juričev Martinčev prenijela zahtjeve ugostitelja na saborskoj raspravi

Po objavi zaključaka 32. Kongresa ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore, održanog u šibenskom Solarisu od 24. do 26. studenog, dva glavna zaključka već su iznesena su u Hrvatskome saboru tijekom rasprave o 4. paketu mjera porezne reforme.
U svom obraćanju saborska zastupnica Branka Juričev Martinčev koja je kao izaslanica predsjednika Hrvatskoga sabora sudjelovala u radu 32. Kongresa ugostitelja, iznijela je zahtjev ugostitelja i turističkih djelatnika za primjenom snižene porezne stope PDV-a od 13% ne samo na pripremu i usluživanje jela već i na bezalkoholno piće, pivo, vino i tople napitke te traženje ugostitelja da se reprezentacija prizna kao trošak u stopostotnom iznosu.

„S 32. Kongresa ugostitelja i turističkih djelatnika prenijela sam u Saboru zahvale hrvatskoj Vladi što je prihvatila njihove zaključke s prošlogodišnjeg kongresa o smanjenju PDV-a na pripremu i usluživanje jela i pića na 13%, kao i izmjene i dopune Zakona o obrtu s ciljem jačanja strukovnog obrazovanja, kako bi nam djeca bila spremnija za svijet rada. No, isto tako sam prenijela zahtjev ugostitelja da se snižena stopa PDV-a od 13% proširi i na pripremu i posluživanje bezalkoholnih pića, toplih napitaka, piva i vina te da se trošak reprezentacije prizna u stopostotnom iznosu“ – kazala je Branka Juričev Martinčev pri tom naglasivši u svom saborskom obraćanju zamolbu ugostitelja da se ta njihova traženje uvrste, ako ne u paket 4. porezne reforme, onda već u sljedećem krugu porezne reforme.

izvor: HOK