Produljuje se Jesen na pijatu u središnjoj Istri

Objavljeno: 02.11.2020

U vrijeme kada se nemali broj manifestacija, zbog sve strožih epidemioloških mjera, otkazuje, dobra vijest dolazi iz Istre. Naime, gastro manifestacija “Jesen na pijatu u središnjoj Istri” produljuje se do 15. studenog. Manifestacija je započela 16. listopada, a trebala je trajati do kraja ovog mjeseca. Veliko zanimanje gostiju, ali i samih ugostitelja ponukao je organizatore na produljenje trajanja manifestacije.

U navedenom razdoblju, u ugostiteljskim objektima na području Turističke zajednice središnje Istre nudit će se razna jela spravljena od jesenskih namirnica tog podneblja. Cilj manifestacije je jačanja gastronomske ponude središnje Istre te daljnje povezivanje OPG-ova i ugostitelja u razdoblju posezone.

Tako će atraktivni meni koji se sastoji od predjela, glavnog jela i deserta po promotivnoj cijeni od 100 kuna biti u ponudi do polovine studenog.

Organizatori manifestacije “Jesen na pijatu u središnjoj Istri” su Turistička zajednica središnje Istre, Udruženje obrtnika Pazin i AZRRI – Agencija za ruralni razvoj Istre.

Menu koji se sastoji od predjela, glavnog jela i deserta, po promotivnoj cijeni od 100,00 kuna, nudit će ugostitelji:

Agroturizam Stara štala (Borut, Cerovlje): juha od buče – pečeni svinjski but u umaku od gljiva – restani krumpir i sezonska salata – kolač od jabuke

Konoba 2. peron (Cerovlje): juha od plodova jeseni, kestena i tikve – boškarin u teranu na aromatiziranoj palenti – jesenski mousse od orašastih plodova i čokolade

Konoba Dišpet (Zajci, Pićan): bučine tajadele s vrganjima i suhim smokvama – bucmasti praščić s prilogom – cheesecake sa smokvom

Konoba Doma (Kranjci, Sveti Petar u Šumi): carpaccio od cuke s domaćom svinjskom jetrenom paštetom – starinska juha od cuke, pancete, krumpira i poriluka – domaće kobasice na gradelama, kiseli kupus i krema od bobići s prošekom – desert od palente s preljevom od aronije i šljiva

Konoba Marino (Gračišće): juha od buče ili juha od miješanih šumskih gljiva ili istarska maneštra – domaće kobasice i/ili zarebnjak (ombolo) – krumpir na luku i domaćoj panceti, kiseli kupus ili fritaja od miješanih šumskih gljiva – skuta sa smokvama ili palačinke s domaćom marmeladom od smokvi

Restoran Čiže (Trviž, Pazin): juha od butternut tikve – svinjski medaljoni u umaku od sezonskih gljiva s domaćom tjesteninom – sezonska salata – kestenasta fantazija

Pazin Zapad restaurant & wine bar (Stancija Pataj, Pazin): krem juha od buče, tostirane bučine sjemenke, crumble od parmezana – pljukanci s vrganjima i istarskim kobasicama – parfe od kestena