Prijavite se na Otvoreni javni poziv Naukovanje za obrtnička zanimanja!

Objavljeno: 25.08.2016

Prijavite se na Otvoreni javni poziv Ministarstva poduzetništva i obrta za projekt „Naukovanje za obrtnička zanimanja“.

Projektom je predviđeno sufinanciranje troškova nagrade učenicima za nadolazeću školsku godinu, kao i naknada mentoru koji izvodi praktičnu nastavu i vježbe naukovanja.  

Prijave se zaprimaju isključivo od 01.09.2016. godine. Otvoreni javni poziv je otvoren do iskorištenja sredstava, ali ne dulje od 11.11.2016. godine. 

Otvorenim javnim pozivom sufinanciraju se aktivnosti vezane uz izvođenje praktične nastave i vježbi naukovanja za zanimanja u sustavu vezanih obrta po jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) iz Pravilnika o vezanim i povlaštenim obrtima i načinu izdavanja povlastica („Narodne novine“ broj 42/08) koja su ovom Aktivnošću određena kao deficitarna: autolakirer, autolimar, automehatroničar, bravar, dimnjačar, elektroinstalater, fasader, galanterist, instalater grijanja i klimatizacije, instalater kućnih instalacija, konobar, krojač, krovopokrivač, kuhar, mesar, pekar, plinoinstalater, slastičar, stolar, tesar i vodoinstalater.

Potpora se može dodijeliti i za druga obrtnička zanimanja u sustavu vezanih obrta po jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) koja na svom području područna služba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje odredi kao deficitarna.

Prijavu mogu podnijeti mikro, mala i srednja poduzeća (isključivo obrti, trgovačka društva, zadruge i ustanove) koja izvode praktičnu nastavu i vježbe naukovanja za učenike koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima u sustavu vezanih obrta po jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) iz Pravilnika o vezanim i povlaštenim obrtima i načinu izdavanja povlastica („Narodne novine“ broj 42/08).

Najniži iznos potpore koji se može dodijeliti je 15.000,00 kuna, a najviši 150.000,00 kuna. Ukupan raspoloživ iznos bespovratnih sredstava za dodjelu u okviru ovog Otvorenog javnog poziva je 3.000.000,00 kuna.

Intenzitet potpore je:

– do 80% prihvatljivih troškova vezanih uz iznos prosječnih nagrada koje se u tekućoj školskoj godini isplaćuju učenicima koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima u sustavu vezanih obrta za ostvareno

radno vrijeme planirano izvedbenim planom i programom praktične nastave i vježbi naukovanja

– do 50% utvrđenog najvišeg mogućeg iznosa potpore za naknadu mentoru (najviše 75.000,00 kuna).

Otvoreni javni poziv
Prijavni obrazac NAUKOVANJE/2016
Obrazac Izjave o korištenim potporama male vrijednosti
Obrazac Privremenog izvještaja o korištenju sredstava po Ugovoru za provedbu projekta “Naukovanje za obrtnička zanimanja”
Obrazac Završnog izvještaja o korištenju sredstava po Ugovoru za provedbu projekta “Naukovanje za obrtnička zanimanja”
Obrazac Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava
Skupna Izjava NAUKOVANJE/2016
Uputa za isplatu minimalnih nagrada učenicima za školsku godinu 2016./2017.
 

Prijava za dodjelu bespovratne potpore podnosi se putem pripadajućeg Prijavnog obrasca. Uz ispunjeni Prijavni obrazac obavezno se prilaže i tražena dokumentacija. Prijava (Prijavni obrazac s traženom dokumentacijom) se podnosi Ministarstvu neposredno ili putem pošte od 01.09.2016. godine na adresu:

MINISTARSTVO PODUZETNIŠTVA I OBRTA

„Prijava na Otvoreni javni poziv – Naukovanje za obrtnička zanimanja“

Ulica grada Vukovara 78

10000 ZAGREB