Predstavljeni natječaji za “Poduzetnički impuls 2015.” i „Konkurentnost turističkog gospodarstva“

Objavljeno: 03.03.2015

U Velikoj Vijećnici Grada Pazina 2. ožujka 2015 godine održano je predstavljanje programa „Poduzetnički impuls 2015.“ i natječaj za turističke projekte „Konkurentnost turističkog gospodarstva“ u organizaciji Grada Pazina, Udruženja obrtnika Pazin i LAG-a Središnja Istra.

Na predstavljaju je bilo preko sedamdesetak zainteresiranih.

Osim toga, viša stručna suradnica za gospodarstvo u Gradu Pazinu Marta Daus Brubnjak predstavila je i Program mjera za poticanje poduzetništva Grada Pazina za 2015.

Program Poduzetnički impuls 2015., ukupne vrijednosti 4,37 milijardi kuna, namijenjen je razvoju i povećanju konkurentnosti hrvatskih malih i srednjih poduzetnika.

Ovogodišnji program najvredniji je od 2012. godine od kad se provodi.

Poduzetnički impuls 2015. u najvećoj će se mjeri, više od 88 posto, financirati sredstvima iz proračuna Europske unije, dok će ostatak sredstava biti raspoloživ iz državnog proračuna.

Program „Poduzetnički impuls 2015.“ i natječaj za turističke projekte „Konkurentnost turističkog gospodarstva”, predstavila je direktorica poduzeća Superna d.o.o. i konzultantica Andrea Vugrinović,

Predstavljanje je financirano od strane LAG-a Središnja Istra iz Mjere 202, što se financira iz EU pretpristupnog programa IPARD.

U prilogu se nalaze prezentacije sa predstavljanja programa i natječaja.