Predstavljen program Visoke tehničko – poslovne škole Politehnika Pula

Objavljeno: 20.09.2016

U petak, 16. rujna 2016. godine, Obrtnička komora Istarske županije i Grad Pazin organizirali su u Spomen domu prezentaciju programa Visoko tehničko – poslovne škole Politehnika Pula. Ovu je školu osnovala Istarska županija za obrazovanje stručnjaka sa skupom kombiniranih znanja i vještina iz područja tehnike, informatike, menadžmenta i ekonomike.

Uvodno je gradonačelnik Renato Krulčić prisutne upoznao s programom mjera poticanja poduzetništva u Gradu Pazinu za 2016. godinu, te s njegovim ciljevima i korisnicima, a Alison Merlić je u ime Obrtničke komore Istarske županije podsjetila kako je potpisan ugovor kojim Politehnika Pula svim članovima Obrtničke komore IŽ odobrava popust na troškove školarine.

Studijske programe Politehnike Pula predstavila je predavačica Sanja Grbac Babić, koja je istaknula da se uz redovne studije nude i izvanredni studijski programi. Posebno je govorila o izvanrednom studiju koji je namijenjen zaposlenim osobama, a ovo je zadnji čas da se uključe u proces obrazovanja na Politehnici, jer će uskoro započeti predavanja. Predavanja za izvanredne studente organiziraju se u popodnevnim terminima, u skraćenoj satnici, a postoji i mogućnost studiranja na daljinu, dakle e-learning.

Programi koji se mogu studirati su tehnički studij politehnike u trajanju od tri godine, a za upis nije potrebna državna matura. Zatim je tu kratki studij politehnike u trajanju od dvije godine koji omogućuje da se nakon srednje škole steknu dodatna znanja i kompetencije potrebne na tržištu rada. Uz to, može se studirati i specijalistički diplomski stručni studij Kreativni menadžment, a mogu se uključiti svi koji su završili preddiplomski studij iz bilo kojeg znanstvenog područja ili više škole. Kroz gospodarski savjet omogućena je stručna praksa što omogućuje inovativno učenje i zapošljavanje.

dsc_0492

Izvor: www.pazin.hr