Poziv na sastanak sekcija 04.11.2013. u 9.00 sati u Udruženju obrtnika Pazin

Objavljeno: 29.10.2013

Poštovani,
Od 24. do 26. 11. 2013. održati će se 26. kongres ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a u Puli, te Vas ovom prigodom pozivamo na sastanak Sekcije ugostitelja i turističkih djelatnika Udruženja obrtnika Pazin u ponedjeljak 4.11. 2013. godine s početkom u 9 sati u Udruženju obrtnika Pazin radi dogovora za kolektivni odlazak na kongres.

S poštovanjem,

UDRUŽENJE OBRTNIKA PAZIN
Dinka Trinajstića 2
52 000 Pazin
tel: +385 2 621 271
fax: +385 2 621 271
mob: 098-434-254
e-mail: uo.pazin@hok.hr
web: http://www.uo.pazin.hr
https://www.facebook.com/UOPazin
PREDSJEDNIK SEKCIJE
SANDI MERLETA

 

26. godinu zaredom Hrvatska obrtnička komora, Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika, organizira Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika.

Ovogodišnji 26. kongres, održat će se od 24. do 26. studenoga 2013. godine u Puli. 

Domaćin ovogodišnjeg Kongresa je Obrtnička komora Istarske županije.

Kao i na prijašnjim kongresima kroz stručna izlaganja razmotriti će se stanje ugostiteljske struke, pogotovo nakon ovogodišnje turističke sezone od koje se puno očekivalo i još uvijek očekuju financijski pokazatelji.

Uz osvrt na proteklu turističku sezonu, sudionike očekuju zanimljiva izlaganja i rasprave o aktualnim temama u ovoj djelatnosti, Gastro izložba, komercijalne prezentacije i promocije, izlaganja najviših predstavnika državnih tijela te stručnjaka, kao i dovoljno prilike za formalnu i neformalnu razmjenu iskustva među ugostiteljima iz cijele zemlje. 

Glavna tema koja će se protezati kroz rad Kongresa bit će ulazak RH u EU, poslovanje ugostitelja u novom okruženju te priprema ugostitelja za nadolazeće tržište. Kroz radni dio Kongresa razmatrat će se i sljedeće teme: učinci fiskalizacije, zapošljavanje na povremenim poslovima u ugostiteljstvu, analiza najavljenog povećanja stope PDV-a u ugostiteljstvu, Zakon o obrtu, programi i natječaji u EU te druge potpore, podizanje kvalitete u ugostiteljstvu i gastronomiji, kao i druge teme u interesu struke.

Za vrijeme Kongresa, 26.studenoga, održat će se tradicionalna Gastro izložba ugostitelja domaćina Kongresa, s područja Istarske županije. Popratni program, kao i program Kongresa s temama predstavit ćemo u sljedećim izdanjima Obrtničkih novina. Također sve informacije mogu se naći i na web stranicama HOK-a http://www.hok.hr/, te u vašim udruženjima i područnim obrtničkim komorama.

Planiran je i radni sastanak sa Slovenskim ugostiteljima s ciljem učvršćivanja dugogodišnje suradnje, kao i mogućnosti suradnje ulaskom u EU, te daljnjeg usavršavanja gastronomske ponude i razmijene znanja i iskustva.

Poštovani ugostitelji i turistički djelatnici, članovi Udruženja obrtnika Pazin, pozivamo vas na Kongres ugostitelja. Uvjereni smo da će vam nova saznanja i poznanstva pomoći u daljnjem radu!

Udruženje obrtnika Pazin i HOK