Poziv na saradnju – REGIONALNI SUMMIT PODUZETNIKA, Tuzla (BiH) 2014.

Objavljeno: 19.08.2014

Obavještavamo vas da partneri:  „INDUCO“ d.o.o. Beograd,  Međunarodni poslovni forum „PERSPEKTIVE“ Sarajevo  i  „PROMO-GLOBAL“ d.o.o. Zagreb, organizuju, u Tuzli, 18. i 19. 9. 2014. godine,REGIONALNI SUMMIT PODUZETNIKA pod nazivom „300 NAJBOLJIH“.  Tema Summita je: „Budućnost poduzetništva – može i uspješno“.  Cilj Summita je promovisati ulogu i značaj poduzetništva u funkciji ekonomskog i društvenog razvoja te predstaviti uspješene poduzetnike, poduzetničke projekte i firme.

1. Ovom prilikom vas pozivamo da postanete partner-suorganizator ovog jedinstvenog i značajnog projekta.

Ciljevi partnerstva su:

– da što kvalitetnije i u što većem obimu obavijestimo sve poduzetnike i one koji sarađuju sa poduzetničkim sektorom o održavanju Summita;

– da animiramo sve potencijalno zainteresovane za učešće na Summitu te da im pomognemo u procesu prijavljivanja (i učešća);

– da zajednički, što kvalitetnije, promovišemo značaj poduzetništva za ekonomski i sveukupni društveni razvoj kao i mogućnosti njegovog razvoja;

– da zajedničkim idejama i prijedlozima unaprijedimo koncept i sadržaj Summita;

– da uspostavimo kontinuiranu i dugoročnu međusobnu saradnju u cilju kvalitetnije promocije  i razvoja poduzetništva u budućnosti.

2. U slučaju ostvarivanja saradnje, a uvažavajući trud, vrijeme i (eventualne) materijalne troškove, vaši benefiti bi bili:

1)      provizija od 18% na cjelokupan prihod ostvaren vašim angažmanom (učesničke kotizacije i drugi predviđeni i mogući izvori prihoda).

Ukoliko smatrate praktičnijim, uplate prihoda mogu biti doznačavane na vaš žiro ražun, a vi ćete na naš žiro račun doznačavati naš pripadajući dio (82%);

2)      besplatno učešće jednog predstavnika vaše organizacije na Summitu;

3)      optimalno predstavljanje vaše organizacije na Summitu kao partnera-suorganizatora projekta te

4)      mogućnost korištenja ukupnog ambijenta Summita za predstavljanje vaše organizacije u (vašoj) vlastitoj režiji.

U prilogu vam dostavljamo najznačajnije dokumente i materijale, kako biste se što potpunije upoznali sa sadržajem i ciljevima projekta. Ukoliko ste zainteresovani za predloženu sardnju, zbog efikasnosti i racionalnijeg korištenja vremena, nije planirano potpisivanje nikakvog protokola ili sličnog dokumenta o saradnji – dovoljno je da nam to potvrdite povratnim e-mailom. Mi ćemo vam odmah potvrditi prijem vašeg e-maila i status partnera-suorganizatora projekta.

3. U slučaju ostvarivanja saradnje, prvi sljedeći konkretni koraci bi bili:

a)      Obavijestiti sve vlastite članice o održavanju Summita i pozvati ih na učešće, uz dostavljanje adekvatnog pozivnog materijala (posljednjih 5 materijala koji se nalaze u prilogu ovom e-mailu). Obavještavanje podrazumijeva i obavještavanje onih potencijalno zainteresovanih organizacija / firmi sa vaše teritorijalne nadležnosti koje nisu formalno članice vaše organizacije. U slučaju da na istom području djeluju dva ili više Izvršnih partnera, isti će o tome biti obaviješteni te ćemo zajedno dogovoriti operativnu tržišnu  nadležnost. Rok za ovu aktivnost je: 5. 9. 2014. g.  Napomena:Poduzetnici mlađi od 28 godina, prijavljeni preko Izvršnih partnera do 27.8.2014., na Summitu učestvuju besplatno !

b)     Učešće, shodno željama i potrebama, u proceduri predlaganja kandidata za dodjelu nagrada u poduzetništvu. (1)VELIKA NAGRADA ZA ŽIVOTNO DJELO U PODUZETNIŠTVU; (2)PRIZNANJE ZA DOPRINOS RAZVOJU PODUZETNIŠTVA U JUGOISTOČNOJ EUROPI  i  (3)PRIZNANJE ZA DOPRINOS PROMOCIJI PODUZETNIŠTVA. Rok za ovu aktivnost je: 29. 8. 2014. g.

c)      Obavještavanje i predlaganje polaznika Foruma za buduće poduzetnike (motivaciona radionica) u Tuzli, 17. 9. 2014. g. Učešće na Forumu je besplatno. Broj polaznika je ograničen na 80. Učestvuju zaintersovani starosne dobi od 18 do 35 godina. Rok za prijavljivanje za ovu aktivnost je: 6. 9. 2014. g.

d)     Dogovaranje vašeg učešća (kao partnera-suorganizatora) i predstavljanja na Summitu, nakon 7. 9.2014. g.

Dragan Petrović,                                
generalni direktor „INDUCO“ d.o.o. Beograd / Slavonski Brod
i predsjednik Izvršnog odbora Summita
 
Vinko M. Ćuro,                                       
predsjednik Međunarodnog poslovnog foruma „PERSPEKTIVE“ Sarajevo / Tuzla
i predsjednik Organizacijskog odbora Summita
 
Dražen Štrbac,
direktor  „PROMO – GLOBAL“ d.o.o. Zagreb / Novi Sad
i potpredsjednikProgramskog savjeta Summita

VIJESTI – ZANIMLJIVOSTI (3), REGIONALNI SUMMIT PODUZETNIKA, Tuzla, BiH, 2014.

20 razloga za učešće na RSP 2014. (c)

ANKETNI UPITNIK O STANJU PODUZETNIŠTVA U REGIJI JIE, 11.6.2014. (2)

FLYER FBP – FORUM ZA BUDUĆE PODUZETN., RSP 2014. – Copy

FLYER,Projekt promocije i nagrađiv. najzaslužnijih za razvoj poduzetništva u JIE 2014. (2)

POZIV ZA UČEŠĆE na Summitu poduzetnika, Tuzla, (96), 12.6.2014.

Pregled potvrđenih govornika Regionalnog summita poduzetnika,Tuzla 18. i 19. 9. 2014. (2)

PRIJAVA ZA SUDJELOVANJE NA RSP 2014. (uz 96)

Program FORUM ZA BUDUĆE PODUZETN. (motivac. radionica)RSP-a,Tuzla, 17. 9. 2014. – Copy

Program Regionalnog summita poduzetnika (RSP 3) Tuzla 18. i 19. 9. 2014.

Projekt II. REGIONALNI SUMMIT PODUZETNIKA Tuzla 2014., 8.1.14. – Copy

Projekt promocije i nagrađiv. najzaslužnijih za razvoj poduzetništva u JIE 2014. (2)