POZIV NA BESPLATNI SEMINAR: ZAŠTO VAŠA TVRTKA TREBA KVALITETNE PRIJEVODE!

Objavljeno: 30.09.2020

Pozivamo Vas na besplatni seminar : ZAŠTO VAŠA TVRTKA TREBA KVALITETNE PRIJEVODE? i Kako internacionalizirati poslovanje i predstaviti se na novim tržištima?

Datum: 05. 10. 2020., ponedjeljak 

Vrijeme: 10 h – 12 h

Mjesto: Udruženje obrtnika Pazin, ul. D. Trinajstića 2, Pazin
PRIJAVE NA E-MAIL ADRESU : 
stip.rijeka@gmail.com
.

Seminar vode:

  • Nicoletta Balija, dipl. konferencijski prevoditelj i tajnica Udruge STIP
  • Tiziana Paris, odvjetnica, Paris Law Firm
  • Darija Čelić Trajčeski, Travelatico
  • Maja Lazarević Branišelj, dipl. konferencijski prevoditelj i predsjednica Udruge STIP

U povodu Međunarodnog dana prevoditelja, Udruga Sudskih tumača i prevoditelja – STIP u suradnji s Udruženjem obrtnika Pazin, odvjetničkim uredom Tiziana Paris i Darijom Čelić Trajčeski iz agencije Travelatico, organizira besplatan seminar za obrtnike i poduzetnike koji svoje proizvode i usluge žele nuditi na međunarodnom tržištu.

Seminar je namijenjen svima onima koji imaju ambiciju i potrebu svoje proizvode i usluge ponuditi na stranim tržištima, koji su već krenuli s prvim koracima na međunarodnom tržištu ili se tek spremaju na nove izazove, ali i onima koji namjeravaju pokrenuti projekte sa stranim ulagačima i ostvariti međunarodna partnerstva. Upravo su prijevodi jedan od velikih izazova i kamen spoticanja kod internacionalizacije poslovanja: često se radi o velikom obimu posla koji se nerijetko ostavlja za kraj, a prednost se daje svim drugim aktivnostima, stoga vrlo često taj mali korak prema internacionalizaciji, preraste u veliki problem.

Predavanjem u Udruženju obrtnika, predstavnice Udruge STIP rasvijetlit će najkritičnije točke, objasniti proces prevoditeljskih projekata, razlike između vrsta prevođenja te objasniti kako kvalitetan prijevod može biti jedan od bitnih elemenata vaše ponude kod predstavljanja stranim partnerima. Drugim riječima, kako dobar prijevod i pouzdani prevoditelji mogu biti odlučujući čimbenik za uspjeh poslovnog pothvata. Na seminaru ćete dobiti potrebne informacije o tome kako prepoznati stručnjaka, koje zadatke možete povjeriti prevoditelju te što vi sami možete učiniti kako bi krajnji rezultat bio u skladu s vašim očekivanjima.

Odvjetnica Tiziana Paris – Paris Law Firm specijalizirana je za stvarno, pomorsko i trgovačko pravo. Surađuje s brojnim prevoditeljima i sudskim tumačima obzirom da u svom poslu zastupa fizičke i pravne osobe iz inozemstva koji žele investirati, kupovati nekretnine ili obavljati gospodarsku djelatnost na području Republike Hrvatske. Pored toga, jedna od glavnih aktivnosti odvjetničkog ureda je i pravno savjetovanje poslovnih subjekata kod internacionalizacije poslovanja kao i medijacija za mirno rješavanje sporova između međunarodnih subjekata. Suradnja s Talijanskim konzulatom u Rijeci jedan je od izvora bogatog iskustva na tom području. Svojim dugogodišnjim iskustvom stekla je uvid u stanje i potrebu za kvalitetnim prijevodima te će prisutnim ponuditi pregled koraka koje svaki poslovni subjekt mora učiniti pri prelasku preko granice.

Darija Čelić Trajčeski kao vlasnica agencije Travelatico, spcijalizirana za prodaju avio karata, za poslovna putovanja i turisticke obilaske u Istri, ponuditi će osvrt turističke branše na važnost uspješnog i kvalitetnog prevođenja. Ponekad smo svjedoci potuno promašenih prijevoda počevši od restorana, pa sve do isforsiranih, neprirodnih turističkih tekstova koji nisu u duhu ciljnog jezika. Koliko ima takvih primjera i kako oni utječu na prvi dojam ukazuje na sve izraženiju potrebu za suradnjom turističkih djelatnika i prevoditelja kako bi našim gostima kvalitetno predstavili i sebe i destinaciju. Također je bitno istaknuti i „zonu ugode s jezikom“, koja može biti presudna da se putnik odluči doći posjetiti baš nas. Travelatico će nas provesti kroz kratko i inspirativno putovanje prema boljim turističkim rezultatima!

Seminar je besplatan za sve sudionike.

Zbog mjera prevencije i suzbijanja širenja zaraze Covidom-19, mole se sudionici da tijekom seminara poštuju sigurnosni razmak. Seminar se održava u skladu sa svim preporukama Nacionalnog stožera i uz pridržavanje epidemioloških mjera. Sudionici se popisuju zbog potrebnog vođenja evidencije te im se, tom prilikom mjeri i tjelesna temperatura.

Nastavno na gore navedeno, broj sudionika je ograničen te Vas stoga molimo da sudjelovanje potvrdite na e-mail adresu: stip.rijeka@gmail.com .

Molimo, NE DOLAZITE na seminar ako:

  • imate simptome zarazne bolesti (npr. povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, grlobolja, proljev, povraćanje),
  • ako vam je izrečena mjera samoizolacije ili
  • ako imate saznanja da ste zaraženi s COVID-19.

UDRUŽENJE OBRTNIKA PAZIN
Dinka Trinajstića 2

52 000 Pazin
tel/fax: +385 2 621 271
mob: 098-434-254
e-mail: uo.pazin@hok.hr
web: http://www.uo.pazin.hr
https://www.facebook.com/UOPazin