Pojačani nadzor cvjećarnica, mesnica, voćarnica, pekarnica …

Objavljeno: 21.01.2015

Porezna uprava objavila je danas, da će se u sklopu svojih redovnih nadzornih aktivnosti, u razdoblju od 22. do 24. siječnja provoditi pojačani nadzor kod poreznih obveznika koji obavljaju djelatnost trgovine na malo mesom, voćem, povrćem, cvijećem, kruhom, pecivom dr. pekarskim proizvodima.

Ovlašteni službenici Porezne uprave u suradnji s drugim nadzornim službama, posebice sa službenicima Carinske uprave, tijekom cijele 2015. godine obavljat će kontinuirano nadzore primjene odredaba Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom te će i nadalje provoditi zajedničke akcije kako bi se smanjio broj obveznika koji ne posluju u skladu sa zakonskim odredbama, navode iz Porezne uprave.

Ujedno, pozivaju građane te sve pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost da prijave sve nepravilnosti Poreznoj ili Carinskoj upravi.

Posljednja akcija pojačanog nadzora Porezne uprave provedena je sredinom prosinca, i to kod poreznih obveznika koji obavljaju trgovačku djelatnost te obavljaju prigodnu prodaju u zatvorenim prostorima i na otvorenom (trgovine, sajmovi, tržnice i sl.). (HINA)

Preuzeto: www.hok.hr