Pojačani inspekcijski nadzor u ugostiteljskim objektima od 17. do 21. veljače

Objavljeno: 17.02.2015

Porezna uprava najavila je 16. veljače kako će tijekom ovoga tjedna provoditi pojačani nadzor u restoranima, pizzerijama, slastičarnicama, kafićima i sl.

U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Porezne uprave provodit će u razdoblju od utorka, 17. veljače, do subote, 21.

veljače, pojačane nadzore kod poreznih obveznika koji obavljaju djelatnost pripreme i usluživanja hrane i pića (restorani, pizzerije, slastičarne, kafići i sl.), objavljeno je iz Porezne uprave.

Ovlašteni službenici Porezne uprave, dodaje se, samostalno se, ali i u suradnji s drugim nadzornim službama, kroz organizirane zajedničke akcije, tijekom cijele 2015. godine obavljati nadzore primjene odredaba Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom.

Tako je početkom veljače proveden pojačani nadzor kod poreznih obveznika koji obavljaju medicinsku i stomatološku praksu, djelatnost frizerskih salona i salona za uljepšavanje, njegu i održavanje tijela te djelatnost kemijskih čistionica.

Krajem siječnja nadzirana je, pak, trgovina na malo mesom, voćem, povrćem, cvijećem, kruhom, pecivom i pekarskim proizvodima. (HINA)

Preuzeto: www.hok.hr