Održano predstavljanje “Poduzetničkog impulsa 2014”. i nacrta natječaja “Konkurentnost turističkog gospodarstva”

Objavljeno: 27.02.2014

26. veljače 2014 g. U Velikoj Vijećnici Grada Pazina održalo se predstavljanje programa „Poduzetnički impuls 2014.“ i nacrta natječaja za turističke projekte „Konkurentnost turističkog gospodarstva“ u  organizaciji  LAG „Središnja Istra“ i Udruženja obrtnika Pazin. Zbog velikog odaziva lokalnog stanovništva, poduzetnika, obrtnika i privatnih iznajmljivača predstavljanje je organizirano u dva navrata, u 16 i 18 sati, a prisustvovalo je preko stotinjak zainteresiranih. Osim toga, obnašatelj dužnosti pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo financije i proračun u Gradu Pazinu Roberto Ladavac predstavio je Program mjera za poticanje poduzetništva Grada Pazinu za 2014.

Program „Poduzetnički impuls 2014.“ namijenjen je subvencioniranju projekata malih i srednjih poduzetnika, obrtnika i zadruga.  Prijave na ovaj natječaj započinju 31. ožujka 2014. godine i traju do iskorištenja sredstava. Nacrt natječaja „Konkurentnost turističkog gospodpodarstva“ privukao je pozornost lokalnih privatnih iznajmljivača, seoskih turizama i ostalih djelatnika u turizmu no za detaljnije informacije o uvjetima natječaja i postotku subvencioniranja  morati će se strpiti do njegovog otvaranja predviđenog za petak 28. veljače 2014 g., napomenula je konzultantica Andrea Vugrinović.

Voditeljica Lokalne akcijske grupe Iva Jekić i tajnica Udruženja obrtnika Pazin Alison Merlić, najavile su skore radionice i predstavljanja novih natječaja sukladno potrebama lokalnog stanovništva te istaknule odličnu suradnju između Lokalne akcijske grupe Središnje Istre, Udruženja obrtnika Pazin i Grada Pazina.

Predstavljanje je financirano od strane LAG-a Središnja Istra iz Mjere 202 financiranog iz EU predpristupnog programa IPARD.

Poduzetnički impuls 2014

Galerija slika