Održano predavanje “Izvori financiranja vaših budućih projekata”

Objavljeno: 19.11.2014

U Udruženju obrtnika Pazin 18. studenog 2014. je u organizaciji Udruženja obrtnika Pazin i Kreacije j.d.o.o. iz Pule organizirano besplatno predavanje za sve male i srednje poduzetnike, obrtnike i iznajmljivače s područja Središnje Istre, na kojem su predstavljeni „Izvori financiranja vaših budućih projekata”. Predavanje je održala direktorica Kreacije j.d.o.o. Marijeta Matijaš.

Financijska sredstva neophodna su za rast i razvoj svakog poslovnog pothvata neovisno o formalnom obliku poslovanja. Kako ih osigurati? Dva najčešće korištena načina su iz redovnog poslovanja i putem kredita komercijalnih banaka. No, danas postoji cijeli niz drugih izvora financiranja, poput EU fondova, natječaja ministarstava te jedinica lokalne i regionalne samouprave, kreditne linije Hrvatske banke za obnovu i razvitak te Europske banke za obnovu i razvoj, i mnogi drugi. Ti su izvori financiranja pokazali kao puno pogodniji za ulaganje u poslovanje, ali i nedovoljno su poznati poduzetnicima.

Predavanje je, stoga, organizirano s ciljem informiranja obrtnika, poduzetnika i svih koji tek ulaze u svijet poduzetništva o izvorima financiranja koji im mogu brže i po povoljnijim uvjetima omogućiti proširenje poslovanja.

Ovo je prvo u nizu predavanja slične tematike koja će se nastaviti i u idućoj godini.

Izvori financiranja vaših budućih projekata (1) Izvori financiranja vaših budućih projekata (2) Izvori financiranja vaših budućih projekata (3) Izvori financiranja vaših budućih projekata