ODRŽANI 7. GASTRO OKUSI ISTRE I PAZINSKI SAMANJ 1860. U PAZINU

Objavljeno: 09.05.2013

Organizatori manifestacije 7. Gastro okusa Istre su Obrtnička komora Istarske županije i Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika Obrtničke komore Istarske županije. Domaćin 7. Gastro o kusa Istre i organizator Pazinskog samnja 1860. je Udruženje obrtnika Pazin.

Gastro okusi Istre i Pazinski samanj 1860. dvije su manifestacije koje su 7. svibnja ispunile pazinski Trg slobode i oživile centar grada. Pod šatorom na trgu, 45 renomiranih restorana, konoba i hotela iz cijele Istre pripremalo je 60-ak raznovrsnih jela, a uz ukusna jela u ponudi je bilo i vrhunskih vina…

Glavni pokrovitelji su Grad Pazin i Turistička zajednica Središnje Istre te Hrvatska obrtnička komora. Glavni je sponzor manifestacije Zagrebačka banka d.d..

Osim gastro ponude, posjetitelji su sa zanimanjem obilazili štandove na kojima su se prodavali domaći proizvodi poput rakija, sira i meda.

Doživljaj su upotpunili štandovi na kojima su svoje umijeće pokazali majstori starih zanata. Pojedini pazinski ugostitelji također su se pridružili manifestaciji pa su u svojim objektima pripremili program i ponudu.