ODRŽANA 7. SJEDNICA SKUPŠTINE UDRUŽENJA OBRTNIKA PAZIN

Objavljeno: 28.12.2012

Udruženje obrtnika Pazin na godišnjoj je skupštini donijelo financijski proračun i plan za iduću godinu u kojem je posebno izdvojilo organizaciju Gastro okusi Istre koji će se 7. svibnja 2013. godine održati u Pazinu. Stoga je do tada potrebno animirati ugostitelje da se u što većem broju odazovu ovoj manifestaciji kao sudionici, ali i kao organizatori…

Izuzetno je važno poticati svaki oblik udruživanja obrtnika, naglasio je Ivan Zrinšćak, predsjednik Udruženja obrtnika Pazin, ponajprije zbog zajedničkog nastupa na tržištu, ali i poboljšanja vlastitog položaja kroz zadruge, udruge i clustere.

Važna je, također, suradnja sa  jedinicama lokalne samouprave, kao i sa svim institucijama i organizacijama koje za cilj imaju razvoj i promociju gospodarstva, a poglavito sa Obrtničkom komorom Istarske županije i Hrvatskom obrtničkom komorom.

Ovom su prigodom izdvojene i suradnja obrtnika Udruženja obrtnika Pazin s poduzetnicima iz Rakovice, a u sklopu te suradnje planira se i posjet sajmu u Beogradu. Nužno je poticati obrazovanje obrtnika, poglavito ono informatičko te upoznavanju stranih jezika. Obrtnici trebaju sudjelovati na sajmovima koje organizira HOK, a posebno na Obrtničkom sajmu Istre kako bi svoje proizvode i usluge što kvalitetnije približili tržištu, te potencijalnim kupcima i korisnicima. Zrinšćak je dodao kako u sklopu pazinskog udruženja obrtnika trenutno djeluju 724 obrtnika. Skupština je potom razriješila svog člana Marija Zgrablića zbog odlaska u mirovinu, a na njegovo je mjesto imenovala Radojku Smoković.