Najava održavanja 24. kongresa ugostitelja i turističkih djelatnika

Objavljeno: 28.10.2011

24. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore, 14. i 15. studenog 2011. godine  u Dubrovniku…
u organizaciji Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore. OBRTNIČKA KOMORA ISTARSKE ŽUPANIJE  će podmiriti troškove  autobusnog prijevoza za organizirani odlazak na 24. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika u Dubrovnik. Troškove noćenja zainteresirani obrtnici snose sami, te je rok prijave za zainteresirane ugostitelje  Udruženja obrtnika Pazin najkasnije do 03.11.2011. godine na e-mail uo.pazin@hok.hr, tel: 052-621-271 ili osobno u Udruženje obrtnika Pazin, Dinka Trinajstića 2, Pazin.

Domaćin ovogodišnjeg Kongresa ugostitelja i turističkih djelatnika je Obrtnička komora Dubrovačko-neretvanske županije. Radni dio Kongresa, predavanja i radionice održati će se u hotelu „ Valamar Lacroma Dubrovnik**** “.

Na ovogodišnjem Kongresu, a sukladno dugogodišnjoj praksi, sudionicima Kongresa planiramo ponuditi razne edukativne radionice, stručna predavanja, te ugostiteljima omogućiti i predložiti kako poboljšati svoje poslovanja s ciljem podizanja kvalitete ugostiteljskih usluga.

Turistička sezona još nije gotovo što nam je izuzetno drago, jer vjerujemo da se odmičemo od dvomjesečne, samo ljetne turističke sezone. O financijskim pokazateljima je prerano govoriti. Fizički pokazatelji kao što su broj dolazaka i broj noćenja u kontinuiranom je porastu, no onaj važniji financijski tek će se pokazati, a o čemu će nedvojbeno biti riječi i na samom Kongresu.

Vjerujemo da ćete imati dosta za reći u vezi turističke sezone, pozitivnog i negativnog, jer budimo iskreni, turizam ipak dobiva sve veći značaj u hrvatskom gospodarstvu, koji mu sa pravom i pripada.

U vrijeme otežanog poslovanja, financijskih poteškoća u ugostiteljskom sektoru, svjedoci smo važnosti turističke djelatnosti za hrvatsko gospodarstvo, a ugostiteljstvo je svakako jedan od bitnih elemenata. Naši članovi, ugostitelji, obrtnici iznimno su utjecajna komponenta zadovoljstva gostiju. Nadamo se da ćemo na Kongresu dogovoriti određene aktivnosti kojima će se podići razina naše usluge i ponude.

U skladu sa dosadašnjom praksom i iskustvima očekujemo da će na Kongresu prisustvovati preko pet stotina ugostitelja, predstavnici županijskih obrtničkih komora, kao i dužnosnici Hrvatske obrtničke komore, predstavnici naučnih institucija i ustanova, a jednako tako očekuje se nazočnost predstavnika Vlade, nekoliko ministarstava, saborskih zastupnika, županijskih čelnika, te drugih uglednih gostiju.

Za vrijeme Kongresa održati će se tradicionalna Gastro izložba u organizaciji domaćina, ugostitelja sa područja Dubrovačko-neretvanske županije.

Obzirom na atraktivnost tema i važnost problematike, značajan dio vremena predviđenog Programom, biti će rezerviran za raspravu, tijekom koje će sudionici moći iznijeti svoja mišljenja i stavove.

Na 24. kongresu kroz stručna izlaganja i raspravu, razmatrati će se brojne teme vezane uz obavljanje ugostiteljsko – turističke djelatnosti.

Na temelju dostavljenih prijedloga sljedeće teme/naslovi biti će realizirane u sklopu Programa:

Rezultati ovogodišnje turističke sezone; najava strategije razvoja hrvatskog turizma, te aktivnosti vezano uz ugostiteljstvo, Ministarstvo turizma.

 • Novosti vezano uz Zakon o radu.
 • Inspekcijski nadzori.
 • Suradnja sa MUP-om.
 • Pristupanje Hrvatske EU; EU fondovi za ugostitelje; mogućnosti potpora/financiranja.
 • Brendiranje hrvatske kuhinje – prezentacija projekta.
 • Financijski aspekti poslovanja ugostitelja.
 • Kreditiranje za ugostiteljsko/turistički sektor.
 • Prijedlozi za napredak ugostiteljstva, te mnoga druga pitanja vezana uz ugostiteljstvo.

O točnom Programu kao i terminima izlaganja i predavača izvijestiti ćemo vas u narednom periodu. Kako smo još uvijek u definiranju satnice programa, prilažemo vam okvirni program Kongresa po danima:

13.11.2011. nedjelja

Tijekom dana očekuje se dolazak sudionika i smještaj u hotel; sjednica Organizacijskog odbora, članova vodstva Ceha ugostitelja HOK-a i predsjednika županijskih cehova ugostitelja; koktel dobrodošlice; večera.

 

 • Od 17:00 sati u hotelu će biti održana sjednica Organizacijskog odbora 24. kongresa ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a, vodstva Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a i predsjednika Cehova ugostitelja područnih obrtničkih komora.
 • Večera (pansionska večera u hotelu – po izboru).
 • Od 20:30 sati biti će organiziran piće/koktel dobrodošlice uz prigodni program i degustaciju.

 

14.11.2011.  ponedjeljak

od 09:00 sati do 10:00 akreditacija sudionika.

od 10:00 otvaranje Kongresa, radni dio, uvodni /pozdravi govori, izlaganja predsjednika županijskih cehova ugostitelja, predstavnika mjerodavnih institucija.

od 13:30 do 15:00 ručak.

od 15:00 do 18:30 ( poslijepodne), tematska predavanja, rasprava.

od 20:30 Gastro izložba s autohtonim jelima s područja domaćina i zajednička večera s prigodnim zabavnim programom.

 

15.11.2011. utorak

Sjednica vodstva Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika; prezentacija zaključaka i press konferencija. Ovisno o pojedinačnom interesu sudionika za osobe koje ostanu 3 noći, imaju u utorak 15. studenog 2011. GRATIS od 15:00 do 17:00 h izlet u Stari Grad sa stručnim vodičima, i od 17:30 do 19:00 h  kazališnu predstavu (komedija) u kazalištu.

HOTELSKI SMJEŠTAJ  

 

Odlukom Organizacijskog odbora, rezervirani su sljedeći hotelski kapaciteti za potrebe organizacije i smještaja sudionika 24. kongresa ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a u Hotelu „Valamar Lacroma Dubrovnik“, na Babinom kuku.

 Rezervacija smještaja :

 • Rezervaciju smještaja moguće je izvršiti isključivo preko POK-ova (objedinjeno za sva udruženja sa tog područja) na e-mail ugostitelj@dubrovniksun.hr.
 • Putem pojedinačnih rezervacija za smještaj koje se nalaze na Internet stranici http://www.dubrovniksun.hr/
 • Molimo da rezervacije izvršite do 28.10.2011. isključivo prema ranije definiranim uputama.

 

Cijene smještaja

CIJENE SMJEŠTAJA SUDIONIKA U HOTELU LACROMA****:

Dvokrevetna soba (po osobi i danu)                         430 kn – polu pansion

Dvokrevetna soba (po osobi i danu)                         480 kn – puni pansion

Jednokrevetna soba, solo use (dnevno)                     590 kn – polu pansion

Jednokrevetna soba, solo use (dnevno)                     640 kn – puni pansion

Boravišna pristojba iznosi 7 kn (po osobi i danu).

(Za zajedničku večeru s prigodnim zabavnim programom u ponedjeljak, nema posebne nadoplate.)