Konferencija “Energetska učinkovitost u zgradarstvu”, poziv obrtnicima

Objavljeno: 10.01.2012

Hrvatska obrtnička komora u suradnji s Obrtničkom komorom Bavarske (Handwerkskammer München) organizira konferenciju ”Energetska učinkovitost u zgradarstvu” koja će se održati: u Velikoj dvorani Hrvatske obrtničke komore u Zagrebu, 27. siječnja 2012., s početkom u 09:30 sati.

Ovim Vas putem pozivamo da svojom prisutnošću uveličate ovaj, za hrvatsko obrtništvo, vrijedan i značajan skup.

Na konferenciji će uz veliki broj obrtnika iz područja graditeljstva, proizvodnje ali i ostalih djelatnosti te također i poduzetnika, prisustvovati predstavnici domaćih i inozemnih znanstvenih i poslovnih institucija, zatim predstavnici županijskih obrtničkih komora, kao i dužnosnici Hrvatske obrtničke komore. Također se očekuje nazočnost predstavnika resornih ministarstava, zatim predsjednika Obrtničke komore Bavarske sa suradnicima, predstavnika Hrvatske gospodarske komore i drugih uglednih gostiju. Prvi dio konferencije odnosit će se na iskustva Bavarske i bavarskog obrtništva u pogledu tržišta i novih mogućnosti koje dolaze s intenzivnijim ulaganjima u energetsku učinkovitost. Nadalje, predstavnici Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja osvrnut će se na zakonodavni okvir u području energetske učinkovitosti u Hrvatskoj. U drugom dijelu konferencije prisutni će dobiti uvid u njemačka iskustva vezana uz energetski učinkovitu gradnju i energetsku sanaciju zgrada gdje će se pokušati pružiti neke smjernice hrvatskim institucijama, ali i hrvatskom obrtništvu i poduzetništvu. Također, hrvatski stručnjaci raspravljat će o trenutnom stanju s energetskom učinkovitosti u našoj zemlji te kakve su perspektive u budućnosti s obzirom na europski zakonodavni okvir ali i domaće potrebe i mogućnosti.

Na kraju konferencije, sudionicima će svoju djelatnost predstaviti nekoliko hrvatskih obrtnika i tvrtki koji će na taj način pružiti praktičan uvid u moguće primjene energetski učinkovitih tehnologija u zgradarstvu, kao i u svakodnevnom životu.

Ljubazno Vas molimo da nas izvijestite o Vašem dolasku na konferenciju ”Energetska učinkovitost u zgradarstvu” na telefon 052-621-271 ili elektroničkom poštom na e-mail uo.pazin@ok.hr što prije, a najkasnije do 20. siječnja 2012.

Informacije vezane uz konferenciju ”Energetska učinkovitost u zgradarstvu” uskoro će biti dostupne i na stranicama Hrvatske obrtničke komore : www.hok.hr