JESEN NA PIJATU U SREDIŠNJOJ ISTRI

Objavljeno: 29.09.2021

Ugostiteljski objekti središnje Istre, 01. – 24.10.2021.

Gastronomska manifestacija “Jesen na pijatu u središnjoj Istri”, u jesen 2020. godine održala se po prvi puta te je polučila velik uspjeh. Cilj manifestacije promoviranje je tradicionalne istarske kuhinje, s naglaskom na jesenske namirnice.

Ove godine odvijat će se od 01. do 24. listopada 2021., u ugostiteljskim objektima na području TZ središnje Istre. U navedenom razdoblju, ugostitelji će nuditi razna tradicionalna jela Istarske kuhinje spravljena od jesenskih namirnica našeg podneblja, a sve u cilju jačanja gastronomske ponude središnje Istre te daljnjeg povezivanja OPG-ova i ugostitelja u razdoblju posezone.

Jesenski menu sastojat će se od predjela, glavnog jela i deserta, a nudit će se po promotivnoj cijeni od 100,00 kn. U manifestaciju je uključeno pet ugostiteljskih objekata, koji nude sljedeće menije:

Agroturizam Stara štala (Borut, Cerovlje): juha od buče | pečeni svinjski but u umaku od gljiva | restani krumpir i sezonska salata | kolač od jabuke

Konoba Dišpet (Zajci, Pićan): tajadele s bučom i gljivama | bucmasti praščić s gljivama | palačinke sa smokvom

Konoba Doma (Kranjci, Sveti Petar u Šumi): brusketa sa zapeštom i lardom | domaće kobasice na gradelama s dinstanom cukom | desert od palente u umaku od grožđa

Tomažova konoba (Vošteni, Sveti Lovreč): aperitiv dobrodošlice | suhi ombolo, špaleta, sir | pljukanci s vrganjima i pršutom | kolač.

Pizzeria Peperone (Pazin): aperitiv po izboru | Peperone special pizza | kolač od sira sa smokvama

 

Organizatori su TZ središnje Istre, Agencija za ruralni Razvoj Istre (AZRRI) i Udruženje obrtnika Pazin uz sufinanciranje Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodno gospodarstvo Istarske županije.

Letak možete preuzeti OVDJE