Javni poziv za dostavu blagdanskih programa u Pazinu za suorganizaciju i zajedničku promociju

Objavljeno: 05.11.2021

Grad Pazin upućuje Javni poziv svim zainteresiranim subjektima da se pridruže prigodnom obilježavanju programa „Veselog prosinca u Pazinu“ i programa „Klizališta u srcu Istre“.

Programe mogu prijaviti udruge, ustanove i druge pravne i fizičke osobe uključujući i one sa sjedištem izvan Pazina, uz uvjet da se programi održavaju u Pazinu u vremenu od 06. prosinca 2021. do 30. siječnja 2022.godine. Prijavljeni programi mogu biti kulturni, zabavni, sportski i drugi prigodni sadržaji otvoreni za javnost, a mogu se održavati na javnim površinama (uključujući sportske terene), na pozornici u sklopu klizališta ili u drugim privatnim i javnim objektima u Pazinu. Programi na klizalištu moći će se održavati svaki dan u vremenu od 10.00 do 24.00 sata. Za prihvaćene programe Grad Pazin osigurat će zajedničku promociju i tehničku podršku u organizaciji.

Nakon prošlogodišnje pauze uvjetovane pandemijom bolesti COVID-19, nadamo se da ćemo ove godine ponovno biti u mogućnosti organizirati „Veseli prosinac u Pazinu“ koji je već niz godina zajednički nazivnik za sva zabavna, kulturna i prigodno-blagdanska događanja koji se tijekom prosinca odvijaju u Pazinu u organizaciji Grada Pazina i brojnih suradnika. Želja nam je ove godine u Pazinu ponovno organizirati klizalište na otvorenom „Klizalište u srcu Istre“ kojeg će pratiti ugostiteljski i zabavni sadržaji. Ukoliko za sadržaje bude dovoljno interesa, a epidemiološka situacija dozvoli, klizalište sa pratećim sadržajima biti će otvoreno i kroz cijeli mjesec siječanj 2022. godine. Cilj svih aktivnosti je unaprijediti zimsku ponudu u Pazinu te ponuditi građanima i posjetiteljima dodatni sadržaj, što se također odnosi na sadržaje za djecu i mlade tijekom zimskih školskih praznika.

Klizalište će biti postavljeno na platou ispred Spomen doma dok će prateći sadržaji klizališta biti prošireni u dio Šetališta Pazinske gimnazije kako bi sa ugostiteljskom ponudom (adventske kućice) i pozornicom činili cjelinu.

U cilju realizacije zajedničke promocije svih aktivnosti kao i tehničke potpore/suradnje u organizaciji pratećih programa klizališta, pozivamo sve zainteresirane da Gradu Pazinu dostave popis prigodnih programa otvorenih za javnost koje Vaša organizacija planira organizirati tijekom prosinca 2021. i siječnja 2022. godine u Pazinu. Grad Pazin će za prihvaćene programe osigurati:

  • Zajedničku promociju: svi prihvaćeni programi će biti najavljeni i marketinški popraćeni promotivnim kanalima Grada Pazina i Turističke zajednice središnje Istre (zajednička brošura, internetska stranica, društvene mreže, radio reklame),
  • Tehničku podršku: za prihvaćene programe organizirane na javnim površinama i u sklopu „Klizališta u srcu Istre“ Grad Pazin će kreirati raspored/program događanja te osigurati tehničku podršku organizaciji pojedinog programa koja uključuje pozornicu sa osiguranom potrebnom tehničkom opremom i tehničkim osobljem, i/ili potrebne suglasnosti za korištenje javnih površina i osigurane druge preduvjete iz područja nadležnosti Grada Pazina,
  • Financijska potpora Grada Pazina prijavljenim programima nije uključena u predviđene oblike potpore.

Grad Pazin organizirat će na klizalištu i posebne glazbene/zabavne programe 06., 11., 24. i/ili 25. i 31. prosinca 2021. godine te 05. i/ili 07. siječnja 2022. godine. Programi prijavljeni putem ovog poziva iznimno mogu biti dio progama navedenih datuma, međutim prioritet imaju ostali termini tijekom prosinca i siječnja.

Na obrascu koji dostavljamo u prilogu pozivamo Vas da dostavite točne podatke o programima koji uključuju: točan naziv programa te datum, vrijeme i mjesto održavanja programa. Molimo da prijavljene programe razvrstate u kategorije:

  1. redovni programi u Vašoj organizaciji tijekom prosinca 2021. i siječnja 2022. godine,
  2. dodatni programi koje prijavljujete za sudjelovanje na javnim površinama grada i/ili u sklopu programa klizališta na pozornici,
  3. posebni programi namijenjeni djeci i mladima koji će se odvijati tijekom zimskih školskih praznika u Pazinu (24.12.2021. – 09.01.2022.).

Molimo da ispunjeni obrazac dostavite e-mailom na manifestacije@pazin.hrnajkasnije do petka 12. studenoga 2021. godine, ili poštom/osobno na adresu Družbe Sv. Ćirila i Metoda 10, 52 000 Pazin.

U slučaju nepovoljne edpidemiološke situacije uzrokovane pandemijom bolesti COVID-19, ili drugih nepovoljnih okolnosti, Grad Pazin zadržava pravo otkazati sva ili pojedina događanja.

10.1. Prijavnica za programe.docx

izvor: https://www.pazin.hr/