
ISTRA GOURMET TOUR
Objavljeno: 23.01.2013Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika Obrtničke komore Istarske županije organizira manifestaciju “Istra gourmet tour” tijekom koje će se dva puta mjesečno (od siječnja do travnja 2013.g) u navedenim ugostiteljskim objektima održavati večere po promotivnoj cijeno od 120,00 kuna po osobi…
Sudjeluju sljedeći objekti:
PIZZERIA “MONTE” (četvrtak, 10.01.2013., 19 sati)
Poreč, Rovinjska 8 (vl. Ali Jugovac)
najava gostiju: 098/577-855098/577-855
- Šarena palenta s verdurom
- Povrtna krem juha s bazilikom
- Biftek tagliata s mozzarelom s umakom od salvije i žbulje
- Slatka mediteranska palenta sa smokvama i maslinovim uljem
- (vina: malvazija “Cossetto” i muškat ruža “Laguna vina”)
RESTAURANT “TINA” (četvrtak, 24.1.2013., 19 sati)
Labin, Presika 37/B (vl. Đani Bubić)
najava gostiju: 052/852-520
Menu 1
- Medenica (aperitiv)
- Riblja juha od škrpine
- Pasutice s bakalarom na bijelo
- Punjene lignje na istarski, kuhani krumpir s blitvom, matovilac salata
- Mlinci – kroštule
- kava i 2 dcl vina po osobi
Menu 2
- Rakija s glogom (aperitiv)
- Domaća maneštra s forom (ječmom)
- Rižot s vrganjima
- Ombolo na istarski s kobasicama, broskva “na padelu” s krumpirom
- Kava i 2 dcl vina po osobi
ISTARSKA KONOBA “MARINO” (četvrtak, 07.02.2013. u 19 sati)
Gračišće 75, Gračišće (vl. Svetlana Buljan)
najava gostiju: 052/687-081 ,091/524-92-09
- Hladni istarski narezak – pršut, sir, suhe kobasice
- Kobasice, ombolo, kupus, krumpir na supe
- Fritule i kroštule
- Čaša domaćeg vina od kuće
KONOBA “ĐINO” (četvrtak, 21.02.2013. u 19 sati)
Riječka 22, Buzet (vl. Đino Rušnjak)
najava gostiju: 091/583-95-22
- Pršut i sir
- Fuži s divljači, ravioli sa sirom i vrganjima, nadeva
- Buzetski odrezak, salata
- fritulice
- 2 dcl vina po osobi
HOTEL “VELA NERA” (četvrtak, 07.03.2013. u 19 sati)
F. Mošnje 33b, Šišan (vl. Dušan Černjul)
najava gostiju: 052/300-620, 098/208-621 velanera(at)velanera.hr
Menu 1
- Aperitiv po izboru
- Njoki s prolulicama i obrazinom istarske svinje
- Taglata od istarskog goveda s pečenim krumpirom i lisnatom salatom
- Štrudla od jabuka
- Čaša vina, kava
Menu 2
- Aperitiv po izboru
- Zagrljaj kozica i artičoka u maslinovom ulju i parmezanu
- Mašnice s lososom i brokulama u gorgonzoli
- Riblji filet punjen pateom od crnih maslina na rezancima od tikvica
- Čaša vina, kava
RAESTAURANT “FERAL” (četvrtak, 21.03.2013. u 19 sati)
Cocaletto 27, Rovinj (vl. Marino Deković)
najava gostiju: 052/829-001
Menu 1
- “Feralova” srneća palentica s istarskim pršutom i ovčjim sirom na posteljici od gljiva
- Ravioloni od boškarina
- Teleći ombolo u umaku od finih trava na tostiranoj skuti, krumpirovi vrganji, fini Julienne Harlequin
- Domaći krafi na umaku sabayon caramel
- Vina: malvazija “Grota”, pinot sivi “Franc Arman”, crna kupaža “Franc Arman”, rovinjsko domaće crno vino
Menu 2
- Rovinjski plavi savor uz gelee od dondola i carpaccio od bijele oborite ribe
- Domaći tortelli s buzarom od rakova i kaneštrela
- Poširana sezonska bijela riba aurora tartufina, krumpirove supice, zelenje od domaće vrtlarice
- Čokoladni parfait s kremicom od oraha i limete