ICT potpore obrtnicima iz nerazvijenih, brdsko-planinskih ili otočnih područja

Objavljeno: 22.09.2015

Ministarstvo poduzetništva i obrta 21. rujna je objavilo natječaj “Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP u područjima s razvojnim posebnostima kroz informacijske i komunikacijske tehnologije”, vrijedan 22,8 milijuna kuna (iz EU fondova).

Riječ je o novom natječaju iz EU fondova, namijenjenom poduzetnicima i obrtnicima koji posluju ili ulažu u manje razvijenim područjima u Hrvatskoj, navode iz Ministarstva.

Kroz taj natječaj poduzetnike se želi potaknuti na ulaganja u nova ili poboljšanje postojećih informatičkih rješenja, a sve kako bi njihovo poslovanje bilo jednostavnije, brže i učinkovitije.

Poduzetnici mogu dobiti od 100 tisuća do 1,5 milijuna kuna bespovratne potpore, s time da je maksimalna potpora 90 posto ukupnih troškova.

Prijave za natječaj se zaprimaju od 21. rujna do 15. siječnja 2016., a mogu se prijaviti mikro, mali i srednji poduzetnici kojima je mjesto ulaganja na području najnerazvijenijih županija, gradova i općina te na brdskoplaninskim područjima ili otocima.

“Prije šest mjeseci, kroz sličan smo natječaj dodijelili potporu za 70-ak poduzetnika”, kazao je ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras napominjući, kako su se ovoga puta usmjerili na male i srednje poduzetnike u manje razvijenim područjima, jer nemaju jednaku startnu poziciju kao oni u razvijenima.

“Želimo ojačati njihovu tržišnu poziciju, pomoći im da postanu efikasniji, a time i konkurentniji, kako bi Hrvatska rasla i razvijala se ravnomjerno u svim svojim područjima, poručio je Maras.

Natječaj za poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP u manje razvijenim područjima kroz informacijske i komunikacijske tehnologije, naglasio je Maras, još je jedan u nizu natječaja iz EU fondova koje je objavilo Ministarstvo poduzetništva i obrta.

Do kraja godine Ministarstvo će objaviti još tri natječaja ukupne vrijednosti 125 milijuna kuna. (HINA)

Preuzeto: www.hok.hr