Humanitarna akcija ceha ugostitelja Udruženja obrtnika Pazin i Crvenog križa Pazin

Objavljeno: 26.05.2020

Danas se u nizu ugostiteljskih objekata Pazinštine, a koji se priključio hvalevrijednoj humanitarnoj akciji ceha Ugostitelja Udruženja obrtnika Pazin u suradnji s Crvenim križem iz Pazina, kuhanje za najpotrebitije sugrađane održalo u Konobi – pizzeria 2. PERON, koji se nalazi u samom srcu Istre, u mjestu Cerovlje.

Na jelovniku se danas našla domaća tjestenina s biftekom, tikvicama i kaparima, a zahvaljujući Crvenom križu besplatni obrok dostavio se na adrese 20-ak starijih sugrađana.
Vlasnik Konobe-pizzerie 2. Peron je Armando Lušetić, koji je pritom istaknuo da se vrlo rado uključio u ovu humanitarnu akciju jer znamo da ima mnogo onih kojima u današnje vrijeme nije lako, te je pohvalno od strane ugostitelja da se i ovim činom potvrdilo naše zajedništvo.
U akciji primopredaje za one kojima je to potrebno prisustvovali su predsjednica ceha ugostitelja pri Udruženju obrtnika Pazin Svetlana Buljan, vlasnik Konobe-pizzerie 2. Peron Armando Lušetić i tajnica Udruženja obrtnika Pazin Alison Merlić. Sa strane Crvenog kriza Pazin bile su ravnateljica Marijana Krvavac Žulić i Meri Belac.

Obroci su danas, kao i prethodnih tri puta u zadnjih mjesec dana kada se kuhalo u Konobi Marino u Gračišću, te dva puta zaredom u bistrou Pod Lipom u Pazinu, odmah nakon primopredaje odvezeni u dvadeset domova korisnika programa pomoći u kući na području grada Pazina te općina Cerovlje i Gračišće.

Zahvaljujemo se Armandu Lušetiću i njegovoj supruzi Marieli na pripremljenim obrocima za siromašnije sugrađane. Humanitarna akcija pokrenuta je najprije u Rovinju na inicijativu poznatog rovinjskog ugostitelja Stanislava Briškoskog koji je ujedno i predsjednik ceha ugostitelja Obrtničke komore Istarske županije, koja se potom prihvatila i u ostalim cehovima ugostitelja pri Udruženjima obrtnika u Istri, pa tako i u pazinskom Udruženju.
Do sada su korisnici programa socijalne usluge pomoći u kući bili jako ugodno iznenađeni i oduševljeni kad su im se proteklih tjedana donijeli obroci u njihove domove, te su pohvalili, ne samo dobru hranu, nego i činjenicu da ih se uopće na ovakav način sjetilo, pa nas sve zajedno veseli da ćemo im i danas uljepšati ovaj vedri i sunčan dan. U slast!!!