Hrvatsko predsjedanje Vijećem Europske unije prilika je za unaprjeđenje položaja obrtništva

Objavljeno: 14.11.2019

Hrvatska obrtnička komora uključila se u aktivnosti vezane uz predstojeće predsjedavanje. Prvu polovicu 2020. godine obilježit će hrvatsko predsjedavanje Vijećem Europske unije.

Kako je jedna od prioritetnih premisa u periodu predsjedavanja održivo i uključivo gospodarstvo, otvara se jedinstvena prilika za promociju i snažnije zastupanje hrvatskih interesa. Prilika je to za bolje pozicioniranje i unaprjeđenje hrvatskog obrtništva, kako bi se iskoristio puni potencijal europskog tržišta.

Stoga se Hrvatska obrtnička komora već uključila u aktivnosti vezane uz hrvatsko predsjedavanje, pa će se tako 14. studenog upravo u prostorijama HOK-a održati sastanak predsjedništva Europskog gospodarskog i socijalnog odbora (EGSO), a nakon sastanka slijedi konferencija „Demografski izazovi u Europskoj uniji“ koju će otvoriti predsjednik Europskog gospodarskog i socijalnog odbora Luca Jahier, a uvodnu riječ će održati ministrica demografije, mladih i socijalne politike Republike Hrvatske Vesna Bedeković.

Delegacija Hrvatske obrtničke komore na čelu s predsjednikom Dragutinom Ranogajcem danas sudjeluje na Hrvatskom gospodarskom danu u Münchenu, kojeg organizira Obrtnička komora Münchena i Gornje Bavarske. Ove dvije komore imaju dugogodišnju uspješnu suradnju, a današnji radni posjet usmjeren je na intenziviranje gospodarskih aktivnosti kao i razmjenu primjera dobrih praksi u području obrtništva.

Također, danas je glavna tajnica Hrvatske obrtničke komore Violeta Jelić na sastanku EGSO-a u kategoriji za malo i srednje poduzetništvo, obrt i obiteljski posao održala izlaganje na temu „MSP za vrijeme predsjedavanja Hrvatske Vijećem EU“.

izvor: HOK