Francuskim studentima u Udruženju obrtnika Pazin predstavljen ruralni razvoj i program uzgoja Istarskog goveda

Objavljeno: 15.10.2014

U suradnji sa Hrvatskom poljoprivrednom agencijom (HPA), Područnog ureda za Istarsku županiju u Pazinu, u ponedjeljak 13.10.2014. u Udruženju obrtnika Pazin održano je predstavljanje ruralnog razvoja u Istarskoj županiji i programu uzgoja Istarskog goveda, za studente poljoprivredne poslovne škole iz grada Clermond-Ferand u Francuskoj. Predstavljanju su bili nazočni, uz tajnicu Udruženja Alison Merlić, predstojnik HPA Istarske županije Neven Rimanić te Stručni suradnik za razvojne programe Agencije za ruralni razvoj Istre (AZRRI) Igor Jurčić, tri profesora i 26 studenata škole LEGTA Marmilhat, Škola za opće i tehnološko obrazovanje u poljoprivredi.

Studenti su bili sa različitih godina obrazovanja za „farm management“ (rukovođenje farmom) i „meat transformation technology“ (tehnologija prerade mesa) u dobi od 18 do 22 godine. Cijelo predstavljanje je pratila i prevodila stručna prevoditeljica.

Clermont-Ferand je poznat po najvećoj stočnoj izložbi u Europi, a škola je jedan od suorganizatora izložbe. Uz predstavljanje zadaća i djelokruga Udruženja obrtnika Pazin od strane tajnice Udruženja Alison Merlić, predavanje o ruralnom razvoju i programu uzgoja Istarskog goveda, su održali predstojnik HPA Istarske županije Neven Rimanić i Stručni suradnik za razvojne programe AZRRI-a Igor Jurčić, koji je ujedno i član Udruženja obrtnika Pazin, Sekcije poljodjeljstva.

IMG_7511 IMG_7509 IMG_7510