Europsko prvenstvo florista, Havrov, Češka Republika od 30.08. – 05.09.2011.

Objavljeno: 02.08.2011

Nastavno na inicijativu Sekcije cvjećara HOK-a i nastupa predstavnice na nadolazećem Europskom prvenstvu florista, u organizaciji FLORINT-a, koje se održava u gradu Havrov, u Češkoj Republici, od 30. kolovoza do 5. rujna 2011. godine, u nastavku dopisa dostavljamo informacije o mogućem Vašem učešću na istom, te prilici za bodrenjem naše predstavnice.

Temeljem zaključka Sekcije cvjećara, odlučeno je da će predstavnica Sekcije na Europskom prvenstvu biti gđa. Ani Poklepović, iz Splita. Predstavnica je izabrana temeljem ranijih plasmana na državnim prvenstvima iz 2007. koje je održano u Sisku, 2009., u Poreču i 2010. u Šibeniku; ukupnom natjecateljskom iskustvu u zemlji ali i inozemstvu, te ukupnom zbroju bodova iz svih natjecateljskih kategorija sa do sada održanih državnih prvenstva.

Sekcija cvjećara Hrvatske obrtničke komore postala je članom FLORINT-a-1. siječnja 2007. godine, te su tako naši cvjećari stekli pravo sudjelovanja u radu ove Europske asocijacije. Smatramo članstvo u ovoj asocijaciji kao privilegijem, budući da su koristi od članstva mnogobrojne, od kojih svakako treba istaknuti i mogućnost nastupa na ovom natjecanju. Prilika za učestvovanjem na ovakvom natjecanju omogućava našim floristima praćenje trendova, upoznavanje sa novim materijalima i tehnikama rada, razmjenu iskustva te priliku biti u toku sa svim relevantnim informacijama koje su od važnosti za struku.

Program natjecanja Europskog prvenstva:

• 31. kolovoza: dolazak natjecatelja, registracija natjecatelja i sastanak organizatora sa natjecateljima.
• 01. rujna: pripreme natjecatelja i asistenata oko postavke postamenta, rezanja cvijeća te općenite pripreme oko natjecanja.
• 02. rujna: prvi dan natjecanja i rad na natjecatelja na tri natjecateljske discipline “Symphony in Blooms“, “The Youngest City“, “Bridal Bouquet in the colours of the EUROPA CUP 2011 logo“.
• 03. rujna: u prijepodnevnom dijelu dana biti će održana četvrta natjecateljska disciplina ”From Coal to Blooms”, u popodnevnom dijelu peta i šesta disciplina “Hat for Elisa Doolittle“ i “Surprise“. U večernjem dijelu programa uz bogat kulturni program biti će održano svečano proglašenje pobjednik Europa Cup 2011.
• 04. rujna: mogućnost razgledavanja svih natjecateljskih radova i eksponata.
• 05. rujna: raspremanja svih eksponata i natjecateljskih radova, odlazak.

Prijedlog programa putovanja:

1. dan, četvrtak, 01.09.2011., ZAGREB – HAVIROV
Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb (peroni 502-504). Vožnja kroz Sloveniju, Austriju, Češku, kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u kasnim popodnevnim satima.
Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme, noćenje.

2. dan, petak, 02.09.2011., HAVIROV
Doručak.
Vožnja autobusom do mjesta Havirova gdje se održava natjecanje cvjećara. Svečano otvorenje natjecanja.
Cjelodnevni boravak u Havirovu.
U kasnimpopodnevnim satima povrtak autobusom u hotel.
Slobodno vrijeme. Noćenje u hotelu.

3. dan, subota, 03.09.2011., HAVIROV
Doručak.
Vožnja autobusom do mjesta Havirova. Natjecanje u još 3 discipline. Popodne, proglašenje pobjednika, bogat kulturno umjetnički program, zabava i vatromet. Cjelodnevni boravak u Havirovu.
U povrtak autobusom u hotel. Noćenje u hotelu.

4. dan, nedjelja, 04.09.2011., HAVIROV – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela.
Vožnja autobusom do mjesta Havirova.Izložba natjecateljski aranžmana.
Oko podneva ( ili prema dogovoru) polazak autobusom prema Zagrebu.
Vožnja kroz Češku, Austriju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora.
Dolazak u Zagreb.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane koji žele bodriti i doživjeti Europsko prvenstvo da se obrate u Turističku agenciju „Atlas“ ili u HOK (kontakt osoba, Krešimir Tomić 48606 666/631), radi podrobnijih informacija.

S poštovanjem,

Predsjednica Sekcije cvjećara HOK-a
Marija Crmarić, v.r.

HAVIROV Europa Cup 2011