Bivši predsjednik Hrvatske obrtničke komore Stjepan Šafran proglašen najboljim poduzetnikom u Europi

Objavljeno: 06.12.2019

Stjepan Šafran proglašen je Pobjednikom Europski Poduzetnik Godine u velikom finalu ovogodišnjih European Business Awards na ekskluzivnoj ceremoniji dodjele nagrada u Varšavi, Poljskoj.

Suci su nagradili pojedinca koji pokazuje viziju, ustrajni pristup širenju poduzeća, stavljajući ih u središte poslovanja te identificira tržišne prilike, razumije ciljeve, formulira ideje i donosi odluke te je inspiracija drugima za postizanje većeg poslovnog uspjeha. Suci su u ocjenjivanju koristili 7 kriterija, a to su: vodstvo, stvarni fokus na kupce, motiviranje ljudi, kreativnost i inovacije, etičnost te rezultati i rast.

European Business Awards jedno je od najvećih i najdugovječnijih poslovnih natjecanja sa sjedištem u Londonu u Velikoj Britaniji. Preko 500 uspješnih poslovnih lidera iz cijele Europe okupilo se na dvodnevnom događaju, pod pokroviteljstvom RSM-a, s prisutnim političarima, ambasadorima i znanstvenicima kako bi proslavili izvanredan poslovni uspjeh Metal Producta i ostalih pobjednika u najvećem i najprestižnijem poslovnom natjecanju u Europi.

Stjepan Šafran proglašen je pobjednikom nakon završnog ocjenjivanja sudaca, a Metal Product odabran je među više od 150.000 poduzeća iz 33 zemlje koje su ušle u natjecanje. U rigoroznom ocjenjivanju neovisnih sudaca 2.753 tvrtke su u srpnju proglašene “Ones to Watch” (poduzeće na koje treba obratiti pozornost), a nakon daljnjeg detaljnog razmatranja u rujnu su 363 tvrtke proglašene nacionalnim pobjednicima.

Ova prestižna europska nagrada kruna je moje 55-godišnje karijere uz podršku moje obitelji, vjernost mojih zaposlenika i povjerenje naših poslovnih partnera.” rekao je Stjepan Šafran, osnivač Metal Producta, koji je nagradu primio zajedno s Barbarom Vuković, članicom Uprave zaduženom za financije i unukom gospodina Šafrana, te Igorom Vrdoljakom, izvršnim direktorom Metal Producta. Gospodin Šafran završio je svoj govor pozivom svim prisutnim tvrtkama da dođu i investiraju u Hrvatsku, gdje će ih dočekati povoljno poslovno okruženje i gostoprimstvo.

Adrian Tripp, predsjednik Uprave European Business Awards, rekao je: “Metal Product postigao je zlatni standard za poslovnu izvrsnost osvajanjem ove nagrade. Oni su moćan primjer poslovanja, suočavanja sa izazovima iznimno konkurentnog svjetskog tržišta, postižući fenomenalan uspjeh i pozitivno doprinoseći svijetu u kojem živimo. Oni zaslužuju ovaj uspjeh i želimo im sve najbolje.”

izvor: HOK