Beogradski poduzetnici posjetili Pazin

Objavljeno: 10.10.2012

 Predstavnici Općeg udruženja poduzetnika Općine Rakovica pri Privrednoj komori Beograd dana 05. listopada 2012. godine   posjetili su pazinske kolege poduzetnike… 

 

Obilazak Pazinštine počeo je inicijalnim prijemom u prostorijama Udruženja obrtnika Pazin gdje su im dobrodošlicu poželjeli predsjednik UO-a Pazin Ivan Zrinšćak te predsjednik županijske Obrtničke komore Mario Paliska. Uslijedilo je primanje u velikoj gradskoj vijećnici gdje je pazinski gradonačelnik Renato Krulčić srbijanskim gostima u kratkim crtama predstavio grad, dok je pročelnica za gospodarstvo Maja Stranić Grah govorila o postojećim poslovnim zonama na područja Grada Pazina (Ciburi I., Ciburi II., Podberam, Pazinka I., Pazinka II.) te onima koje se tek planiraju za budućnost: Pazinka III. i Ciburi – Heki.

Predsjednik rakovičkih poduzetnika Milivoje Kocić izrazio je nadu da će posjet potaknuti poslovne kontakte i ideje između ovih krajeva koji su u tranziciji doživjeli deindustrijalizaciju. Gosti su zatim odvedeni u posjet obrtnicima na području Tinjana, stolarskom obrtu Ariš i Pršutani Antolović, a ugostio ih je također tinjanski načelnik Mladen Rajko i predsjednik tamošnjeg općinskog vijeća Darko Banko. Put ih je odveo i u Kaldir gdje su posjetili obrt Benvenuti vina, a u Pazinu su obišli obrte Ferenčić i Filix.

Posjet je  ostvaren temeljem svibanjskog sporazuma o suradnji između dvaju obrtničkih udruženja, a u sklopu 15. Obrtničkog sajma Istre koji se ovih dana održava u Puli. Rakovica je inače jedna od 17 beogradskih općina, a ima više od sto tisuća stanovnika.