4. Susret prijevoznika u Zagrebu 21. rujna 2011. godine

Objavljeno: 05.09.2011

Hrvatska obrtnička komora organizira 4. susret prijevoznika koji će se održati u Zagrebu 21. rujna 2011. godine (srijeda) u Hrvatskoj obrtničkoj komori, Ilica 49/II s početkom u 10.00 sati.

Očekuje se nazočnost velikog broja prijevoznika iz cijele Hrvatske, predstavnika županijskih obrtničkih komora, dužnosnika HOK-a, te predstavnika nekoliko ministarstava i drugih relevantnih institucija. Isto tako, očekuje se nazočnost županijskih i gradskih čelnika, te predstavnika brojnih medija.

Na 4. susretu prijevoznika kroz izlaganja i raspravu razmotrit će se aktualne teme vezane uz obavljanje prijevozničke djelatnosti, kao što je pretovar vozila u cestovnom prometu, obvezno osiguranje u cestovnom prometu, mjere za uspostavu konkurentnosti i ravnopravnog gospodarskog statusa hrvatskih cestovnih prijevoznika pri ulasku u EU, preciznije zakonsko definiranje uvjeta za obavljanje djelatnosti autotaksi prijevoza, obavljanje povremenog prijevoza putnika vozilima 8+1, oslobađanje plaćanja trošarine za gorivo brodarima, i dr.

Ceh prijevoznika Obrtničke komore Istarske županije je na svojoj 3. sjednici predložio temu za Susrete „Prijedlog mjera i postupaka Vladi RH za uspostavu konkurentnosti i ravnopravnog gospodarskog statusa hrvatskih cestovnih prijevoznika pri ulasku u EU“ koju će izlagati predsjednik Ceha prijevoznika Obrtničke komore Istarske županije M. Crnković.

U slučaju većeg broja zainteresiranih, Obrtnička komora Istarske županije osigurati će autobusni prijevoz, te Vas molimo  da prijavu (ime i prezime, naziv obrta) dostavite na e-mail uo.pazin@hok.hr ili telefon 052-621-271, odnosno osobno u Udruženje obrtnika Pazin najkasnije do 13.09.2011. godine.