26. kongres ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a

Objavljeno: 20.11.2013

26. godinu zaredom Hrvatska obrtnička komora, Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika, organizira Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika. Ovogodišnji kongres, održat će se od 24. do 26. studenoga u Puli, hotel Histria. 

Domaćin ovogodišnjeg Kongresa je Obrtnička komora Istarske županije.

Uz osvrt na ovogodišnju turističku sezonu, sudionike očekuju zanimljiva izlaganja i rasprave o aktualnim temama u ovoj djelatnosti, Gastro izložba, komercijalne prezentacije i promocije, izlaganja najviših predstavnika državnih tijela te stručnjaka, kao i dovoljno prilike za formalnu i neformalnu razmjenu iskustva među ugostiteljima iz cijele zemlje.

U radu kongresa sudjelovat će Goran Beus Richembergh, predsjednik Odbora za turizam Hrvatskog sabora i izaslanik predsjednika Hrvatskog  sabora; Darko Lorencin, ministar turizma; Mirando Mrsić, ministar rada i mirovinskog sustava; Meri Matešić, direktorica Hrvatske turističke zajednice; Želimir Kramarić, pomoćnik ministra turizma; Ivo Afrić, pomoćnik ministra zdravlja; predstavnici drugih ministarstva te znanastvenih institucija i ustanova.

Glavna tema koja će se protezati kroz rad Kongresa bit će ulazak RH u EU, poslovanje ugostitelja u novom okruženju te priprema ugostitelja za nadolazeće tržište, mogućnosti za sektor kroz EU fondove. Kroz radni dio Kongresa razmatrat će se i sljedeće teme: učinci fiskalizacije, zapošljavanje na povremenim poslovima u ugostiteljstvu, najavljeno povećanje stope PDV-a u ugostiteljstvu, e-marketing u turizmu, korištenje web alata do profitabilnijeg poslovanja, Zakon o obrtu, programi i natječaji u EU te druge potpore, podizanje kvalitete u ugostiteljstvu i gastronomiji, kao i druge teme u interesu struke.

Predviđeno je i svečano potpisivanja Sporazuma o poslovnoj suradnji između Hrvatske obrtničke komore i Obrtničke komore Federacije Bosne i Hercegovine, kao i zajednički sastanak predstavnika Hrvatske obrtničke komore, Obrtno podjetniške zbornice Slovenije i Obrtničke komore Federacije BiH.

Za vrijeme Kongresa, 26. studenoga s početkom u 12:00 sati u Hotelu Histria, održat će se tradicionalna Gastro izložba ugostitelja domaćina Kongresa, s područja Istarske županije.

Drugog dana Kongresa, predviđen je i radni sastanak sa slovenskim ugostiteljima u cilju učvršćivanja dugogodišnje suradnje, kao i mogućnosti suradnje ulaskom u EU te daljnjeg usavršavanja gastronomske ponude i razmjene znanja i iskustva.

Za predsjednika Organizacijskog odbora imenovan je Stjepan Knežević, potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore. Članovi organizacijskog odbora su: Mario Paliska, predsjednik POK-a Istarske županije; Ante Mihić, predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a; Branko Greblički, potpredsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a; Dušan Černjul i Marko Sokolić članovi Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a.

Ukoliko želite sudjelovati na Kongresu, rezervaciju smještaja možete izvršiti u Hotelu Histria, kontakt osoba  Vanja Marijan; vanja@arenaturist.hr; Faks:  052 529 401 Tel: 052 529 434.

Zajednička večera za sve sudionike kongresa održat će se 25.11. s početkom u 20:30. Za sve informacije, cijene i rezervaciju vezane uz zajedničku večeru obratite se putem e-pošte na kresimir.tomic@hok.hr iniksa.djerek@hok.hr ili u hotel.

AKREDITACIJE:

Svaki sudionik ukoliko želi biti prisutan na Kongresu, te sudjelovati u programskom dijelu Kongresa, mora biti akreditiran. Za potrebe akreditacije potrebno je dostaviti sljedeće podatke:

  • Ime i prezime
  • Naziv ugostiteljskog objekta (iz kojeg dolazi ili je vlasnik)
  • Adresu ugostiteljskog objekta (ili drugu adresu na koju je moguće slati informacije regularnom poštom)
  • E-mail

Molimo dostaviti podatke za akreditaciju do 20. studenoga na mail: kresimir.tomic@hok.hr;niksa.djerek@hok.hr

Pozivamo Vas i ove godine da se odazovete, te prisustvujete u što većem broju.

Za  sve upite i detaljnije informacije molimo obratiti se u Hrvatsku obrtničku komoru, na  tel: 01/4806 631, 4807 619; ili na e-mail: cehovi@hok.hrkresimir.tomic@hok.hrniksa.djerek@hok.hr

U prilogu program 26.kongresa ugostitelja i turističkih djelatnika (radna verzija, podložna promjenama do početka Kongresa)