26. kongres ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a ove godine u Puli

Objavljeno: 22.10.2013

26. godinu zaredom Hrvatska obrtnička komora, Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika, organizira Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika. 

Ovogodišnji 26. kongres, održat će se od 24. do 26. studenoga 2013. godine u Puli. 

Domaćin ovogodišnjeg Kongresa je Obrtnička komora Istarske županije.

Kao i na prijašnjim kongresima kroz stručna izlaganja razmotriti će se stanje ugostiteljske struke, pogotovo nakon ovogodišnje turističke sezone od koje se puno očekivalo i još uvijek očekuju financijski pokazatelji.

Uz osvrt na proteklu turističku sezonu, sudionike očekuju zanimljiva izlaganja i rasprave o aktualnim temama u ovoj djelatnosti, Gastro izložba, komercijalne prezentacije i promocije, izlaganja najviših predstavnika državnih tijela te stručnjaka, kao i dovoljno prilike za formalnu i neformalnu razmjenu iskustva među ugostiteljima iz cijele zemlje. 

Glavna tema koja će se protezati kroz rad Kongresa bit će ulazak RH u EU, poslovanje ugostitelja u novom okruženju te priprema ugostitelja za nadolazeće tržište. Kroz radni dio Kongresa razmatrat će se i sljedeće teme: učinci fiskalizacije, zapošljavanje na povremenim poslovima u ugostiteljstvu, analiza najavljenog povećanja stope PDV-a u ugostiteljstvu, Zakon o obrtu, programi i natječaji u EU te druge potpore, podizanje kvalitete u ugostiteljstvu i gastronomiji, kao i druge teme u interesu struke.

Za vrijeme Kongresa, 26.studenoga, održat će se tradicionalna Gastro izložba ugostitelja domaćina Kongresa, s područja Istarske županije. Popratni program, kao i program Kongresa s temama predstavit ćemo u sljedećim izdanjima Obrtničkih novina. Također sve informacije mogu se naći i na web stranicama HOK-a http://www.hok.hr/, te u vašim udruženjima i područnim obrtničkim komorama.

Planiran je i radni sastanak sa Slovenskim ugostiteljima s ciljem učvršćivanja dugogodišnje suradnje, kao i mogućnosti suradnje ulaskom u EU, te daljnjeg usavršavanja gastronomske ponude i razmijene znanja i iskustva.

Poštovani ugostitelji i turistički djelatnici, članovi Udruženja obrtnika Pazin, pozivamo vas na Kongres ugostitelja. Uvjereni smo da će vam nova saznanja i poznanstva pomoći u daljnjem radu!

Udruženje obrtnika Pazin i HOK