2. Hrvatski festival hrane i vina – festival enogastro destinacija i delicija

Objavljeno: 24.09.2013

U Areni Zagreb od 8. do 10. studenoga 2013. godine održat će se najveći hrvatski i regionalni enogastronomski događaj godine – 2. Hrvatski festival hrane i vina  – festival enogastro destinacija i delicija. 

Festival se održava pod pokroviteljstvom gradonačelnika grada Zagreba Milana Bandića, Ministarstva turizma, Ministarstva poljoprivrede RH  i Ministarstva za obrazovanje, znanost i sporta te pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Republike Italije i osobno NJ. E. gđe Emanuele d’Alessandro.

Festival hrane i vina potiče razvoj i rješavanje pitanja vezanih uz proizvodnju i ponudu hrane s posebnim naglaskom na zdravu, izvornu i tradicionalnu hranu, te izgradnju imidža Hrvatske kao nove gastro-zvijezde na europskom nebu.

Poseban naglasak stavlja se na snažan networking i ujedinjavanje najvećih domaćih i stranih stručnjaka iz ovog područja, malih i velikih proizvođača, javnih institucija, domaćih i stranih partnera sa hrvatskim i stranim turističkim zajednicama.

Festival je popraćen cjelogodišnjim promotivnim događajima – prije samog festivala organizirani su eventi kojima se predstavlja festival i potiče zanimanje javnosti i medija, na kojima sudjeluju stručne osobe i predstavnici medija.

Teme evenata su: “Moderni vinski marketing”; “Prati li Hrvatska svjetske gastro-trendove”; “Hrvatska, nova gastro-destinacija”; “Eko proizvodnja”; “Domaći proizvod kao nacionalni proizvod”; “Mladi kuhar” – natjecanja mladih kuhara u sklopu zaklade po regijama.