14. međunarodna izložba inovacija ARCA 2016. i forum „Inovacije – pokretač razvoja“

Objavljeno: 24.06.2016

Od 20. do 22. listopada 2016. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu održat će se 14. Međunarodna izložba  inovacija  ARCA 2016.

U sklopu izložbe 21. listopada 2016. u kongresnoj dvorani Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu održat će se forum „INOVACIJE – POKRETAČ RAZVOJA“. 

Izložba će biti prigoda za predstavljanje inovacija kako iz Hrvatske, tako i inovacija iz svijeta. Organizatori očekuju značajan broj inovacija koje su rezultat hrvatskog stvaralaštva pojedinaca i timova u tvrtkama, akademskoj zajednici i javnim institucijama. Posebno su važne  inovacije koje su rezultat  znanja i inventivnosti mladih iz obrazovnog sustava,  jer su  temelj budućeg gospodarskog razvoja Hrvatske.

Jače povezivanje gospodarskih subjekata s akademskom zajednicom, kao i korištenje znanstvene i istraživačke infrastrukture, osnažuju konkurentnost hrvatskog gospodarstva.

Promocija inovacija i inovatorstva putem međunarodnih izložbi i tematskih predavanja bitno pridonosi razvoju inovacijske kulture u tvrtkama i predstavljaju potporu u animiranju  zaposlenika za kreativno razmišljanje i stvaranje inovativnih proizvoda, usluga i procesa. 

Organizator izložbe je Udruga inovatora Hrvatske.

On line prijava na linku: http://www.arca.com.hr/index.php?task=forms&stask=izlaganje

Opći uvjeti izlaganja: http://www.arca.com.hr/index.php?task=group&gid=5&aid=59