10. Gastro okusi Istre – Vrsar, 6.5.2016.

Objavljeno: 03.05.2016

10. manifestacija “Gastro okusi Istre” u organizaciji Obrtničke komore Istarske županije i Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika održat će se 6.5.2016. u Vrsaru. 

Budite s nama i s nekima od najpoznatijih i najkvalitetnijih istarskih ugostitelja, predstavnicima istarskih udruženja obrtnika, koji će spremati tradicionalna, ali i moderna jela bazirana na našim domaćim sastojcima, kao što su plodovi mora, meso peradi, svinje i boškarina, suhomesnati proizvodi, tartufi, šparoge, koromač, i tako dalje. Sve Vas pozivamo da nam se pridružite i isprobate vrhunske delicije i plodove umijeća naših ugostitelja, kao i probrana vina i maslinovo ulje.

Sva jela i pića moći ćete degustirati kupnjom tanjura i čaše po promotivnim cijenama.

Uz promotivni, manifestacija ima i natjecateljski dio; u 14 sati ocjenjivat će se jela na bazi srdela, koja će pripremati po jedan predstavnik svakog udruženja.

Domaćin:

  • Udruženje obrtnika Poreč

 

Pokrovitelji:

  • Turistička zajednica Vrsar,
  • Turistička zajednica Istarske županije

 

Sponzori:

  • Vitas investa d.o.o.
  • Generali osiguranje d.d.
  • Wiener osiguranje d.d.
  • Jadransko osiguranje d.d.
  • Erste & Steiermärkische banka d.d.
  • Fusio d.o.o.

 

Donatori:

  • Rasadnik “Longo”
  • Rasadnik “Darko”

 

Vremenski raspored

12,00 Svečano otvaranje i govori uzvanika, početak manifestacije

14,00 Početak natjecateljskog dijela – priprema jela od srdela

15,00 Ocjenjivanje jela od srdela

16,30 Proglašenje rezultata natjecanja u spravljanju jela od srdela

17,00 Završetak

Sudionici:

UDRUŽENJE OBRTNIKA PULA

  • Restaurant “VELA NERA” Šišan, vl.Dušan Černjul
  • Konoba “VODNJANKA” Vodnjan , Svjetlana Celija
  • Konoba “BUKALETA” Betiga, vl. Gracijano Jurman
  • Pizzeria “ASTERIX” Pula, vl. Andi Vitasović
  • Restaurant “KARLO” Pula, vl. Ljubomir Nežić
  • Restaurant “EPULARI” Pula, vl. Zlatko Deskar
  • Restaurant “ŠURIDA” Fažana, vl. Rajko Petković
  • Restaurant “ŠKUŽA” Pješčana uvala, Pula, vl. Nataša Šestan Grabovičkić
  • Restaurant “PLAVI” Fažana, vl. Miljenko i Ivana Okreša
  • Caffe bar “SAX”, vl. Denis Vugrin

Jela: Istarski sashimi od tune, Hobotnica na brodet sa mirisnom palentom, Porchetta na istarski, Fuži sa povrćem i skutom, razne fritaje

UDRUŽENJE OBRTNIKA BUZET

  • Konoba „VALTER-KOLINASI“
  • Konoba  „ROKO“
  • Konoba „MOST“
  • Konoba „ĐINO“

Maslinar i vinar : Sergio Černeka

Sponzori – donatori:  Konoba „Volte”,  Pizzeria „Ježić“, „Ročka konoba“, Konoba „Vrh“, Konoba „Paladin“, Catering „Tina“, Pekara „OŠO“, Slastičarstvo „Damiani“

 UDRUŽENJE OBRTNIKA LABIN

  • Restoran “MIRAMARE”, vl. Renco Verbanac
  • Restoran TINA, Đani Bubić
  • Restoran TOMAŽIĆI, Silvio Verbanac

Jela: Tjestenina sa sipama i šparogama i obavezni “Labinski krafi”, Fuži sa šugom od domaće junetine, Domaća tjestenina s domaćom kobasicom i crvenim radićem

Ulja: William NEGRI

Vino: Goran BAĆAC

UDRUŽENJE OBRTNIKA PAZIN

Sudionici:

  • Ugostiteljski obrt „ROTONDA“, vl. Sandi Merleta, Pazin
  • Ugostiteljski obrt „MARINO“, vl. Svetlana Buljan, Gračišće
  • Ugostiteljski obrt „NINO“ Pazin, vl.  Nataša Sirotić, Pazin
  • Zajednički ugostiteljski i trgovački obrt „FRANCUZ“ Pazin, vl. Silvia Belac i Sandra Salčin, Pazin
  • Zajednički obrt za ugostiteljstvo, uzgoj peradi i poljoprivredu „JELENIĆ“, vl. Mario i Adriano Jelenić, Pazin

Vinari:

  • Poljoprivredni obrt „GORTAN“ vl. Marijan Gortan, Pazin
  • Poljodjelski obrt „ANĐELINI“ vl. Ranko Anđelini, Pazin
  • „VINA BAŽON“ – proizvodnja i prodaja kvalitetnih vina vl. Josip Bažon, Gračišće

 Slastičar:

  • Obrt za proizvodnju kolača i torti „ANTICA“, vl. Alida Vadanjel, Pazin

Jela: Špaleta na maslinovom ulju, Pljukanci sa domaćom kokoši, Mesna rolada s povrćem, Salata z noninega vrta, Fritule

UDRUŽENJE OBRTNIKA POREČ

  •  Ugostiteljski obrt “DANIELA”, vl. Igor Velenik, Poreč, Veleniki 15A
  • Obrt za proizvodnju i preradu bakalara “MILENA”, vl. Aleksandar Stefanov, Bačva, Bačva 15
  • Turističko ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč.

Jela: Pljukanci sa sardelom, Šugo od bakalara s paštom, Buzara od pedoča na bijelo

UDRUŽENJE OBRTNIKA ROVINJ

  • Obrt za ugostiteljstvo „MARCELONGO“ vl. Nataša Sponza, Rovinj
  • Ugostiteljski obrt „NINO“ vl. Anton Fariš, Rovinj

Jela: Tagliata od boškarina, Palenta na tvrdo sa umakom od šparoga, Crni rižoto s koromačem

UDRUŽENJE OBRTNIKA BUJŠTINE – UMAG

  • Obrt za ugostiteljstvo ” KANTINA MELON ”, vl. Emanuel Melon, Umag, Petrovija, Bujska 11
  • Konoba – taverna „NONO“, vl. Edi Prodan, Umag, Petrovija, Umaška 35

Jela: Šugo od sipe i palenta sa šparogama, Osso buco s povrćem