
10. Gastro okusi Istre – Vrsar, 6.5.2016.
Objavljeno: 03.05.201610. manifestacija “Gastro okusi Istre” u organizaciji Obrtničke komore Istarske županije i Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika održat će se 6.5.2016. u Vrsaru.
Budite s nama i s nekima od najpoznatijih i najkvalitetnijih istarskih ugostitelja, predstavnicima istarskih udruženja obrtnika, koji će spremati tradicionalna, ali i moderna jela bazirana na našim domaćim sastojcima, kao što su plodovi mora, meso peradi, svinje i boškarina, suhomesnati proizvodi, tartufi, šparoge, koromač, i tako dalje. Sve Vas pozivamo da nam se pridružite i isprobate vrhunske delicije i plodove umijeća naših ugostitelja, kao i probrana vina i maslinovo ulje.
Sva jela i pića moći ćete degustirati kupnjom tanjura i čaše po promotivnim cijenama.
Uz promotivni, manifestacija ima i natjecateljski dio; u 14 sati ocjenjivat će se jela na bazi srdela, koja će pripremati po jedan predstavnik svakog udruženja.
Domaćin:
- Udruženje obrtnika Poreč
Pokrovitelji:
- Turistička zajednica Vrsar,
- Turistička zajednica Istarske županije
Sponzori:
- Vitas investa d.o.o.
- Generali osiguranje d.d.
- Wiener osiguranje d.d.
- Jadransko osiguranje d.d.
- Erste & Steiermärkische banka d.d.
- Fusio d.o.o.
Donatori:
- Rasadnik “Longo”
- Rasadnik “Darko”
Vremenski raspored
12,00 Svečano otvaranje i govori uzvanika, početak manifestacije
14,00 Početak natjecateljskog dijela – priprema jela od srdela
15,00 Ocjenjivanje jela od srdela
16,30 Proglašenje rezultata natjecanja u spravljanju jela od srdela
17,00 Završetak
Sudionici:
UDRUŽENJE OBRTNIKA PULA
- Restaurant “VELA NERA” Šišan, vl.Dušan Černjul
- Konoba “VODNJANKA” Vodnjan , Svjetlana Celija
- Konoba “BUKALETA” Betiga, vl. Gracijano Jurman
- Pizzeria “ASTERIX” Pula, vl. Andi Vitasović
- Restaurant “KARLO” Pula, vl. Ljubomir Nežić
- Restaurant “EPULARI” Pula, vl. Zlatko Deskar
- Restaurant “ŠURIDA” Fažana, vl. Rajko Petković
- Restaurant “ŠKUŽA” Pješčana uvala, Pula, vl. Nataša Šestan Grabovičkić
- Restaurant “PLAVI” Fažana, vl. Miljenko i Ivana Okreša
- Caffe bar “SAX”, vl. Denis Vugrin
Jela: Istarski sashimi od tune, Hobotnica na brodet sa mirisnom palentom, Porchetta na istarski, Fuži sa povrćem i skutom, razne fritaje
UDRUŽENJE OBRTNIKA BUZET
- Konoba „VALTER-KOLINASI“
- Konoba „ROKO“
- Konoba „MOST“
- Konoba „ĐINO“
Maslinar i vinar : Sergio Černeka
Sponzori – donatori: Konoba „Volte”, Pizzeria „Ježić“, „Ročka konoba“, Konoba „Vrh“, Konoba „Paladin“, Catering „Tina“, Pekara „OŠO“, Slastičarstvo „Damiani“
UDRUŽENJE OBRTNIKA LABIN
- Restoran “MIRAMARE”, vl. Renco Verbanac
- Restoran TINA, Đani Bubić
- Restoran TOMAŽIĆI, Silvio Verbanac
Jela: Tjestenina sa sipama i šparogama i obavezni “Labinski krafi”, Fuži sa šugom od domaće junetine, Domaća tjestenina s domaćom kobasicom i crvenim radićem
Ulja: William NEGRI
Vino: Goran BAĆAC
UDRUŽENJE OBRTNIKA PAZIN
Sudionici:
- Ugostiteljski obrt „ROTONDA“, vl. Sandi Merleta, Pazin
- Ugostiteljski obrt „MARINO“, vl. Svetlana Buljan, Gračišće
- Ugostiteljski obrt „NINO“ Pazin, vl. Nataša Sirotić, Pazin
- Zajednički ugostiteljski i trgovački obrt „FRANCUZ“ Pazin, vl. Silvia Belac i Sandra Salčin, Pazin
- Zajednički obrt za ugostiteljstvo, uzgoj peradi i poljoprivredu „JELENIĆ“, vl. Mario i Adriano Jelenić, Pazin
Vinari:
- Poljoprivredni obrt „GORTAN“ vl. Marijan Gortan, Pazin
- Poljodjelski obrt „ANĐELINI“ vl. Ranko Anđelini, Pazin
- „VINA BAŽON“ – proizvodnja i prodaja kvalitetnih vina vl. Josip Bažon, Gračišće
Slastičar:
- Obrt za proizvodnju kolača i torti „ANTICA“, vl. Alida Vadanjel, Pazin
Jela: Špaleta na maslinovom ulju, Pljukanci sa domaćom kokoši, Mesna rolada s povrćem, Salata z noninega vrta, Fritule
UDRUŽENJE OBRTNIKA POREČ
- Ugostiteljski obrt “DANIELA”, vl. Igor Velenik, Poreč, Veleniki 15A
- Obrt za proizvodnju i preradu bakalara “MILENA”, vl. Aleksandar Stefanov, Bačva, Bačva 15
- Turističko ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč.
Jela: Pljukanci sa sardelom, Šugo od bakalara s paštom, Buzara od pedoča na bijelo
UDRUŽENJE OBRTNIKA ROVINJ
- Obrt za ugostiteljstvo „MARCELONGO“ vl. Nataša Sponza, Rovinj
- Ugostiteljski obrt „NINO“ vl. Anton Fariš, Rovinj
Jela: Tagliata od boškarina, Palenta na tvrdo sa umakom od šparoga, Crni rižoto s koromačem
UDRUŽENJE OBRTNIKA BUJŠTINE – UMAG
- Obrt za ugostiteljstvo ” KANTINA MELON ”, vl. Emanuel Melon, Umag, Petrovija, Bujska 11
- Konoba – taverna „NONO“, vl. Edi Prodan, Umag, Petrovija, Umaška 35
Jela: Šugo od sipe i palenta sa šparogama, Osso buco s povrćem