Završen 3. susret graditelja HOK-a

Objavljeno: 02.10.2017

Treći susret graditelja Hrvatske obrtničke komore održan je prošlog petka, u okviru Godišnje konferencije Europske udruge graditelja. Organizator događanja je Hrvatska obrtnička komora i Europska udruga graditelja.

U petak 29. rujna, u okviru Godišnje konferencije Europske udruge graditelja, održan je i 3. Susret graditelja Hrvatske obrtničke komore, na temu “Kako pomoći graditeljskim obrtima

graditelji2 2

i poduzetnicima u prilagođavanju legislativi o zdravlju i sigurnosti na radnom mjestu”. Skup je otvoren pozdravnim govorima predsjednika Europske udruge graditelja, Patricka Liebusa te govorom domaćina, predsjednika Hrvatske obrtničke komore, Dragutina Ranogajca. Uvodne govore održali su i Mario Antonić, državni tajnik Ministarstva gospodarstva poduzetništva i obrta, Katarina Ivanković Knežević, državna tajnica Ministarstva rada i mirovinskog sustava, Dunja Magaš, državna tajnica Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja te Marijana Petir, zastupnica u Europskom parlamentu.

Izlaganja su imali predstavnik Europske komisije te stručnjaci i stručnjakinje u području zaštite na radu iz europskih i hrvatskih institucija i organizacija.

Naglasak panel rasprave koja je uslijedila, bio je na svladavanju prepreka pri implementaciji europske legislative o zdravlju i sigurnosti na radnom mjestu, za mala i srednja poduzeća i obrte. Doneseni su i zaključci skupa koje je prezentirao predsjednik Europske udruge graditelja Liebus i predsjednik Ceha graditelja Hrvatske obrtničke komore Kostelac.