Hrvatski obrtnici izlažu na 51. Međunarodnom obrtničkom i poduzetničkom sajmu u Celju

Objavljeno: 14.09.2018

U organizaciji i uz sufinanciranje Hrvatske obrtničke komore u Celju se predstavilo 17 izlagača, od kojih pet po prvi put

51. Međunarodni obrtnički i poduzetnički sajam u Celju jedan je od najvećih obrtničkih sajmova u široj regiji. Hrvatska obrtnička komora sudjeluje na ovom Sajmu već 23. put te omogućuje svojim članovima prezentaciju proizvoda, izlazak na nova tržišta i poslovno umrežavanje.

Hrvatsku obrtničku komoru i MOS sajam povezuje višegodišnja suradnja koja je omogućila predstavljanje brojnih hrvatskih obrtnika kao izlagača zahvaljujući sufinanciranju izlagačkog prostora, ali i kompletne logistike od strane HOK – a.

Na ovogodišnjem izdanju sajma predstavit će se preko 1400 izlagača iz 30 država, a zemlja partner je Srbija.

Izložbeni program sajma u Celju obuhvaća: poslovne susrete, međunarodna predstavljanja, strojeve i opremu za drvo i metal, opremu od inox-a, elektrotehniku, preradu plastike, gume, obradu metala, strojogradnju, prehranu i ugostiteljstvo, izradu alata za obradu drva, plastike i metala, namještaj i unutarnje uređenje, završne radove u graditeljstvu, alate za uređenje doma i okolice, energetiku, građevinarstvo i unutarnje opremanje, opremu za prehrambenu industriju i ugostiteljstvo, turizam, mehanizaciju sela, građevinsku mehanizaciju, montažne kuće, proizvode široke potrošnje, telekomunikacije, IT opremu…

Svečanom otvorenju Sajma održanom 11. rujna, prisustvovao je i predsjednik Hrvatske obrtničke komore, Dragutin Ranogajec, koji je s delegacijom obišao sajmišni izložbeni prostor. Izložbu Hrvatske hrvatske obrtničke komore posjetio je predsjednik Republike Slovenije Borut Pahor, ministar gospodarstva i tehnologije Republike Slovenije Zdravko Počivalšek, bivši predsjednik Obrtničke komore za München i Gornju BavarskuHeinrich Traublinger, predstavnici partnerskih obrtničkih komora iz regije te ostali uvaženi dužnosnici iz zemlje i inozemstva.

Sajam se održava do 16. rujna.

Izvor: www.hak.hr