Potpisan Ugovor za projekt „Internacionalizacija poslovanja MSP-ova i povećanje sposobnosti hrvatskog obrtništva za poslovanje u inozemstvu uz podršku HOK-a”

Objavljeno: 10.08.2018

Hrvatska obrtnička komora je potpisala Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020. za projekt KK.03.2.1.09.0003  „Internacionalizacija poslovanja MSP-ova i povećanje sposobnosti hrvatskog obrtništva za poslovanje u inozemstvu uz podršku Hrvatske obrtničke komore“.

Potpisom predsjednika Dragutina Ranogajca u ime HOK-a kao korisnika projekta, Ugovor je stupio na snagu.

Temeljem potpisanog trostranog Ugovora između Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije te Hrvatske obrtničke komore, HOK-u su odobrena bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj u visini 100% projektnih troškova koji iznose 2.384.893,64 kune.

Cilj projekta je intenzivirati aktivnosti kojima HOK pruža podršku obrtnicima i drugim malim i srednjim poduzetnicima za izlazak na međunarodna tržišta.

U sklopu ovog projekta provode se:

– informativna događanja u obliku seminara o uvjetima poslovanja u pojedinim zemljama i informativni forumi kao priprema za nastup na stranom tržištu

– organizirani zajednički nastupi obrtnika i poduzetnika na međunarodnim sajmovima u inozemstvu

– poslovni susreti delegacija obrtnika i poduzetnika iz stranih zemalja

– priprema informativnih i promidžbenih materijala.

Ukupan budžet projekta iznosi 3.617.917,65 kuna, a projekt se provodi do zaključno 31. prosinca 2018. godine.

Sve informacije o provedbi projekta objavljivat će se na web stranici HOK-a unutar rubrike Gospodarstvo.

https://www.hok.hr/gospodarstvo/internacionalizacija_msp_ova_uz_podrsku_hok_a

Pozivamo Vas da pratite objave i najave događanja te da se uključite u projektne aktivnosti kako biste iskoristili priliku i pripremili se za internacionalizaciju.

Radimo s Vama, za Vas.

Vaš HOK

IZVOR: www.hok.hr