Porezna uprava i Carinska uprava provode pojačane nadzore fiskalizacije

Objavljeno: 13.09.2018

U Zagrebačkoj i Istarskoj županiji ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne uprave u suradnji s Carinskom upravom, provodit će pojačane nadzore u razdoblju od 10. do 13. rujna 2018. godine.

U sklopu pojačanih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne uprave u suradnji s Carinskom upravom provodit će pojačane nadzore u razdoblju od  10. do 13. rujna 2018. godine na području: Zagrebačke županije i to: grad DUGO SELO – Ulica Josipa Zorića, Zagrebačka ulica; grad IVANIĆ-GRAD – Trg Vladimira Nazora, Savska ulica; grad VRBOVEC – Trg Petra Zrinskoga, Zagrebačka ulica, Ulica kralja Tomislava; grad SVETI IVAN ZELINA – Trg Ante Starčevića, Ulica Vladimira Nazora, Zagrebačka ulica i Istarske županije i to: grad PAZIN – Ulica 25. rujna, grad NOVIGRAD i na području FUNTANE (mjesto u blizini grada Poreča).

Ministarstvo financija – Porezna uprava najavilo je pojačanu provedbu nadzora fiskalizacije. Kroz provedene aktivnosti izdavanja i fiskaliziranja računa uočeno je da još uvijek postoji znatan broj poreznih obveznika koji ili ne izdaju račune ili izdane račune ne fiskaliziraju čineći pri tome najteže porezne prekršaje.

Stoga, Porezna uprava obavještava sve porezne obveznike da će se u suradnji s Carinskom upravom u narednom razdoblju provoditi pojačane nadzore fiskalizacije. Prema poreznim obveznicima kod kojih se utvrde ponovljeni porezni prekršaji te prema poreznim obveznicima koji čine najteže porezne prekršaje primijenit će se sve zakonom dopuštene mjere uključujući mjeru zabrane rada – pečaćenjem poslovnih prostora.

Nadzori fiskalizacije provodit će se očevidom na terenu u poslovnim prostorima poreznih obveznika, provjerom izdavanja računa u realnom vremenu putem mobilnih uređaja i drugih aktivnosti uključujući i provjeru računalnih sustava te opreme koji se koriste za fiskalizaciju.

Porezna uprava želi graditi partnerski odnos s poreznim obveznicima i spremna je  pružiti stručnu pomoć i potporu u ispunjavanju poreznih obveza, ali mora i spremno i brzo zaustaviti najteže porezne prekršaje, štiteći pri tome uredne porezne obveznike.

Pozivamo sve građane kao i pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost da prijave sve nepravilnosti s kojima se susreću putem besplatnog telefona 0800-1001, web servisa „Pišite nam“ http://www.porezna-uprava.hr/bi/Stranice/Pisite-nam.aspx ili dolaskom u lokalnu ispostavu Porezne uprave.

 

Izvor: www.hok.hr