Međunarodni gospodarski forum Slovenije, Hrvatske i Srbije u Celju

Objavljeno: 23.07.2018

Međunarodni gospodarski forum Slovenije, Hrvatske i Srbije, odvijat će se u okviru 51. MOS-a (Međunarodnog sajma obrtništva i poduzetništva) u Celju (Slovenija), u srijedu 12. rujna 2018. godine, s početkom u 9,30 u Modroj dvorani II, a u organizaciji većeg broja organizatora i partnera: obrtničkih i gospodarskih komore, resornih ministarstava, poslovnih klubova, poduzeća i drugih organizacija.

Ovogodišnji MOS domaćin je Republici Srbiji kao državi-partneru Sajma. Srbija je druga država-partner ove najveće sajamske priredbe u Sloveniji i u regiji. Svrha Foruma je da se poboljša gospodarsko i poduzetničko povezivanje i suradnja između triju država.

Odabir sadržaja i sudionika na Forumu rezultat je nastojanja da se predstave prilike za daljnje jačanje gospodarske suradnje.

Program:

Uvod i predstavljanja:

–             Analiza gospodarskoga stanja Slovenije, Hrvatske i Srbije (makroekonomski podaci i ostalo)

–             Gospodarsko-statusno pravno uređenje poduzetništva u Sloveniji, Hrvatskoj i u Srbiji

–             Kako odgovarajući program obrazovanja može osigurati gospodarstvu stručne kadrove – predstavljanje projekta MASTER 5 (u projektu sudjeluju Slovenija, Hrvatska, Srbija) – model majstorske škole

Put u poslovni svijet internacionalizacije by Orbico

Okrugli stol »Poslovanje od Ljubljane do Beograda – sličnosti, razlike i izazovi« (sudjelovanje poduzetnika iz svih triju država s uvodnim predstavljanjem gospodarstva države-partnera Sajma).

Forum će biti izvrsna prilika da se poduuzetnici bolje upoznaju s poslovnim okruženjem Srbije, Slovenije i Hrvatske te pozivamo sve zainteresirane da rezerviraju  termin za sudjelovanje na Forumu.

Web prijava  putem poveznice: https://doodle.com/poll/azmd6myf3rpvw67i

Više informacija:

Območna obrtno-podjetniška zbornica Krško (u ime svih organizatora),

Tel. 00386 7 4925343, 4901220

e-mail: janja.starc@ozs.si

 

IZVOR: www.hok.hr