Konstituirao se Ceh uslužnog obrta i obrta za intelektualne usluge gospodarskog karaktera HOK-a

Objavljeno: 08.03.2019

U četvrtak, 07. ožujka u 11:00 sati, održala se 1. konstituirajuća sjednica Ceha uslužnog obrta i obrta za intelektualne usluge gospodarskog karaktera, u prostorijama Hrvatske obrtničke komore.

Predsjednik Ceha za mandatno razdoblje 2018. – 2022. je Damir Golubić, a on se ujedno i prvi obratio okupljenima. Nakon uvodne riječi predsjednika Ceha, članove se upoznalo sa Statutom HOK-a te ostalim važnim informacijama i uputama za rad dužnosnika u tijelima HOK-a. Kroz raspravu je istaknuta širina raspona djelatnosti koje ovaj Ceh pokriva, stoga su prisutni složno zaključili da treba unaprijediti komunikaciju i povezanost na svim razinama.

Na sjednici je bilo govora i o učestalijem održavanju edukacija za obrtnike kako bi se ostvario izravan kontakt s njima, ali i razmijenila iskustva u vođenju uslužnih obrta i obrta za intelektualne usluge gospodarskog karaktera.

Također, članovi Ceha naglasili su važnost mogućnosti otvaranja paušalnog obrta. Zaključili su da ta vrsta obrta osigurava lakše poslovanje i smanjuje neprijavljeni rad.

izvor:www.hok.hr