ISTRA GOURMET TOUR

Objavljeno: 23.01.2013

Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika Obrtničke komore Istarske županije organizira manifestaciju “Istra gourmet tour” tijekom koje će se dva puta mjesečno (od siječnja do travnja 2013.g) u navedenim ugostiteljskim objektima održavati večere po promotivnoj cijeno od 120,00 kuna po osobi…

 

Sudjeluju sljedeći objekti:

PIZZERIA “MONTE” (četvrtak, 10.01.2013., 19 sati)

Poreč, Rovinjska 8 (vl. Ali Jugovac)

najava gostiju: 098/577-855098/577-855 

  • Šarena palenta s verdurom
  • Povrtna krem juha s bazilikom
  • Biftek tagliata s mozzarelom s umakom od salvije i žbulje
  • Slatka mediteranska palenta sa smokvama i maslinovim uljem
  • (vina: malvazija “Cossetto” i muškat ruža “Laguna vina”)

RESTAURANT “TINA” (četvrtak, 24.1.2013., 19 sati)

Labin, Presika 37/B (vl. Đani Bubić)

najava gostiju: 052/852-520

Menu 1

  • Medenica (aperitiv)
  • Riblja juha od škrpine
  • Pasutice s bakalarom na bijelo
  • Punjene lignje na istarski, kuhani krumpir s blitvom, matovilac salata
  • Mlinci – kroštule
  • kava i  2 dcl vina po osobi

Menu 2

  • Rakija s glogom (aperitiv)
  • Domaća maneštra s forom (ječmom)
  • Rižot s vrganjima
  • Ombolo na istarski s kobasicama, broskva “na padelu” s krumpirom
  • Kava i 2 dcl vina po osobi

ISTARSKA KONOBA “MARINO” (četvrtak, 07.02.2013. u 19 sati)

Gračišće 75, Gračišće (vl. Svetlana Buljan)

najava gostiju: 052/687-081 ,091/524-92-09

  • Hladni istarski narezak – pršut, sir, suhe kobasice
  • Kobasice, ombolo, kupus, krumpir na supe
  • Fritule i kroštule
  • Čaša domaćeg vina od kuće

KONOBA “ĐINO” (četvrtak, 21.02.2013. u 19 sati)

Riječka 22, Buzet (vl. Đino Rušnjak)

najava gostiju: 091/583-95-22

  • Pršut i sir
  • Fuži s divljači, ravioli sa sirom i vrganjima, nadeva
  • Buzetski odrezak, salata
  • fritulice
  • 2 dcl vina po osobi

HOTEL “VELA NERA” (četvrtak, 07.03.2013. u 19 sati)

F. Mošnje 33b, Šišan (vl. Dušan Černjul)

najava gostiju: 052/300-620, 098/208-621  velanera(at)velanera.hr

Menu 1

  • Aperitiv po izboru
  • Njoki s prolulicama i obrazinom istarske svinje
  • Taglata od istarskog goveda s pečenim krumpirom i lisnatom salatom
  • Štrudla od jabuka
  • Čaša vina, kava

Menu 2

  • Aperitiv po izboru
  • Zagrljaj kozica i artičoka u maslinovom ulju i parmezanu
  • Mašnice s lososom i brokulama u gorgonzoli
  • Riblji filet punjen pateom od crnih maslina na rezancima od tikvica
  • Čaša vina, kava

RAESTAURANT “FERAL” (četvrtak, 21.03.2013. u 19 sati)

Cocaletto 27, Rovinj (vl. Marino Deković)

najava gostiju: 052/829-001

Menu 1

  • “Feralova” srneća palentica s istarskim pršutom i ovčjim sirom na posteljici od gljiva
  • Ravioloni od boškarina
  • Teleći ombolo u umaku od finih trava na tostiranoj skuti, krumpirovi vrganji, fini Julienne Harlequin
  • Domaći krafi na umaku sabayon caramel
  • Vina: malvazija “Grota”, pinot sivi “Franc Arman”, crna kupaža “Franc Arman”, rovinjsko domaće crno vino

Menu 2

  • Rovinjski plavi savor uz gelee od dondola i carpaccio od bijele oborite ribe
  • Domaći tortelli s buzarom od rakova i kaneštrela
  • Poširana sezonska bijela riba aurora tartufina, krumpirove supice, zelenje od domaće vrtlarice
  • Čokoladni parfait s kremicom od oraha i limete