Hrvatski obrtnici na Međunarodnom obrtničkom sajmu u Münchenu IHM 2018.

Objavljeno: 07.03.2018

Hrvatska obrtnička komora već 25. put odazvala se sudjelovanju na velikom Međunarodnom obrtničkom sajmu u Münchenu (IHM 2018.) koji se održava od 7.ožujka do 13. ožujka.

Hrvatska obrtnička komoraove je godine sufinancirala izlaganje 10 obrtnika, a u suorganizaciji Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije predstavit će se još 14 izlagača iz domene tradicijskih obrta. Svi sudionici imat će priliku predstaviti svoje proizvode i radove te sajam iskoristiti kao priliku i kanal putem kojeg će unaprijediti svoje poslovanje.

Izlaganje svojih članova, obrtnika, HOK je sufinancirala sa 50 % troškova standardno uređenog izložbenog prostora,  tako da cijena izlaganja uz sufinanciranje za članove Komore iznosi 104,00 EUR/m2, dok bi puna cijena izlaganja sa kompletnim pratećim troškovima iznosila 208,00 EUR/m2, za poduzetnike koji nisu članovi HOK-a.

Obrtnicima koji sudjeluju na sajmu osigurana je kompletna organizacija po sistemu «ključ u ruke», tj. svaki izlagač u sklopu priprema svoje prezentacije na sajmu, uz izložbeni prostor uređen sukladno njegovoj prijavi i potrebama, dobio je i dva natpisa na štandu, reprezentaciju i domaćicu na štandu,  transport eksponata na relaciji Zagreb-München-Zagreb i postavu na štandu. Svima je osigurana i najava nastupa prema službama sajma München, a dobili su i sve potrebne informacije, tehničke podatke i sve upute. Ukratko, kompletnu logistiku potrebnu za kvalitetan sajamski nastup.

Animacija za članstvo provođena je u kontinuitetu od studenoga 2017. do zaključno 15. siječnja 2018. godine, putem informacija na internet stranici HOK-a, putem Područnih obrtničkih komora i Udruženja obrtnika, te direktnom animacijom baza HOK-a i baze AIDA.

Međunarodni obrtnički sajam u Münchenu (IHM) jedan je od najvećih takve vrste u Europi s višegodišnjom tradicijom. Broj izlagača i posjetitelja bilježi stalni rast, a ove godine ih se očekuje 200 000.

Rezervirana izlagačka površina HOK-a prostire se na 49 m2, paviljon C2, štand broj C2.464, a u okviru nje će, osim izlagačkog prostora  obrtnika, Hrvatska obrtnička komora imati svoj komunikacijski prostor i centralni info-pult potreban za promociju internacionalizacije poslovanja hrvatskih poduzetnika na dijelu izložbenog štanda dostupnom svim posjetiteljima sajma.

Izložba „Obrtništvo“ obuhvaća paviljone B1-B4.teC1-C2.Uz izložbu obrtništva, malog i srednjeg poduzetništva, paralelno se održava i izložba “GARTEN MŰNCHEN 2018” u paviljonu C3 i dijelu paviljona B4. Ta će izložba zasigurno privući dodatan interes posjetitelja.

Plan sajma IHMmožete pronaći klikom miša na link:https://www.ihm.de/files/ihm/IHM_Content/Downloads/Plaene/de/2018/IHM_Hallenplan_2018_D_LR.pdf 

Izvor: www.hok.hr