Gastro manifestacija 3. Dani mednih delicija središnje Istre od 01.-28.veljače 2019.

Objavljeno: 28.01.2019

Gastro manifestacija 3. Dani mednih delicija središnje Istre od 01.-28.veljače 2019. Ovogodišnji, 3. Dani mednih delicija središnje Istre odvijati će se od 01. do 28. veljače 2018., u ugostiteljskim objektima na području TZ središnje Istre. Tim povodom, danas ( 28.siječnja 2019. godine) održana je konferencija za medije, na kojoj su organizatori ukratko predstavili program događanja. 

U navedenom razdoblju, ugostitelji će nuditi razne delicije obogaćene pčelinjim proizvodima, a sve u cilju jačanja gastronomske ponude središnje Istre te daljnjeg povezivanja OPG-ova, medara i ugostitelja u razdoblju predsezone.
Atraktivni menu, koji se sastoji od predjela, glavnog jela i deserta po promotivnoj cijeni od 120,00 kuna nudit će ugostitelji:

Agroturizam Ograde (Katun Lindarski) – ravioli u umaku od kadulje, meda i pancete – zapečena rebrica s medom, prilog krumpir na supe – pazinski cukerančić s malvazijom i medom;

Konoba Vela vrata (Beram) – suhe kobasice, svježa skuta s orasima i medom – tagliata od ramsteka s medom i narančom – čokoladna torta s medom i maslinovim uljem;

Konoba-pizzera 2. Peron (Cerovlje) – marinirane kozice s emulzijom meda, limuna i zelenog tabasca na posteljici od matilovca i skute – domaća tjestenina od integralog brašna s medom, kaduljom i orasima – pačja prsa u umaku od muškata, meda i naranče sa zapečenim krem krumpirom i tikvicama – creme brulee sa Baileysom i medom;

Konoba Jelenić (Lušetići) – juha od meda i mrkve – pileće trakice s umakom od meda i senfa te prilogom po želji – skuta s medom i orasima;

Agroturizam Stara štala (Borut) – makaruni u bijelom umaku s medom – restani krumpir, kobasice s umakom od senfa i meda, salata – palačinke sa
skutom i medom;

Boljunska konoba (Boljun) – uštipci s gorgonzolom i mascarponeom, preliveni medom sa suhim kobasicama – svinjski file s umakom od meda i balzamičnog octa s prilogom -semifreddo od mandolata s preljevom od meda;

Restoran Čiže (Trviž) – sir, pršut te skuta s medom – ravioli sa skutom i medom – punjena pileća rolica sa gljivama u umaku od meda te prilogom –
palačinke sa svježim sirom i medom;

Tomažova konoba (Vošteni, Sv. Lovreč) – kanape s medom i skutom, suhi zarebnjak – ombolo, kobasice na marmeladi od luka i meda – medena torta, kava,
medovača.

Organizatori 3. Dana mednih delicija, kao i prethodnih godina su TZ središnje Istre, Udruga pčelara “Lipa” Pazin, Grad Pazin, LAG “Središnja Istra” i Udruženje obrtnika Pazin. Više informacija o navedenoj manifestaciji dostupno je na http://www.centralistria.com/hr/dogadjanja-events .

izvor: www.pazin.hr