25. Kongres ugostitelja u Tuheljskim toplicama 19. i 20. studenog 2012. godine

Objavljeno: 08.11.2012

 Najavljujemo održavanje tradicionalno najbrojnijeg stručnog skupa ugostitelja, 25. kongres ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore, 19. i 20. studenoga 2012. godine u Tuheljskim toplicama, u organizaciji Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika…

 

Hrvatska obrtnička komora najavljuje održavanje tradicionalno najbrojnijeg stručnog skupa ugostitelja, 25. kongres ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore, 19. i 20. studenoga 2012. godine u Tuheljskim toplicama, u organizaciji Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika.

 

Domaćin ovogodišnjeg Kongresa ugostitelja i turističkih djelatnika je Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije. Radni dio Kongresa, predavanja i radionice održati će se u hotelu „WELL****“.

 

Na ovogodišnjem jubilarnom 25. Kongresu, želimo ukazati na probleme u poslovanju ugostitelja, istaknuti mogućnosti za poboljšanje poslovanja hrvatskih obrtnika – ugostitelja, te ponuditi rješenja kako bi podigli razinu naše usluge i ponude, a smamim time i hrvatskog turizma.

 

Jedna od glavnih tema Kongresa biti će primjena snižene stope PDV-a od 10% na ugostiteljske usluge čija zakonska primjena stupa na snagu 1. siječanja 2013. godine. Ovisno o daljnjim aktivnostima vezanim uz Prijedlog Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom i tzv. fiskalne blagajne ponuditi ćemo adekvatne sugovornike vezano uz ovu temu. Osim ranije navedenih razmotriti će se rezultati ovogodišnje turističke sezone, strategija razvoja hrvatskog turizma, kao i prijedlozi za sljedeću godinu. Prezentirati će se rad Ceha u prošlom razdoblju, kao i aktualne i zanimljive novosti u poslovanju ugostitelja.

 

Kroz tematske radionice i predavanja aktualizirati će se i problematika vezano uz zapošljavanje u ugostiteljstvu i turizmu kao što su problemi pri zapošljavanju u slučaju prigodnih događanja, zapošljavanja u ugostiteljstvu kako je riješeno za poljoprivrednike, rada umirovljenika, regulacije večernjeg rada pripravnika, sukladno stvarnim potrebama ugostiteljstva.
Osim ranije navedenih tema na Kongresu će biti govora o poticanju i brendiranju hrvatske gastronomije, nastavku projekta Hrvatska autohtona kuhinja; nelojalnoj konkurencija u vidu obavljanja ugostiteljskih djelatnosti od strane udruga; inicijativi za uvođenjem konsenzusa za otvaranje ugostiteljskih radnji prema broju stanovnika; neravnopravnom položaju ugostitelja u odnosu na ostale branše (proizvodne i uslužne) u RH prigodom konkuriranja i dodjele bespovratnih sredstava iz poticajnih programa potpora na državnoj i lokalnoj razini (uključivo i poticaje za zapošljavanje).

 

Temeljem dugogodišnje prakse i prema najavama ugostitelja, očekujemo da će na Kongresu prisustvovati preko pet stotina ugostitelja, dužnosnici Hrvatske obrtničke komore, predstavnici naučnih institucija i ustanova, predstavnici županijskih obrtničkih komora, a jednako tako očekuje se nazočnost predstavnika Vlade, nekoliko ministarstava, saborskih zastupnika, županijskih čelnika, te drugih uglednih gostiju.

 

Članovi Organizacijskog odbora 25. Kongresa ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a, su :
g. Stjepan Knežević, potpredsjednik HOK-a i predsjednik Organizacijskog odbora.
g. Davor Pleško, predsjednik POK-a Krapinsko-zagorske županije.
g. Ante Mihić, predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a i član OO.
g. Branko Greblički, potpredsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a.
gđa. Dragica Horvat, članica Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a.
g. Zlatko Puntijar član Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a.

 

Teme i program događanja

 

Na temelju dostavljenih prijedloga, rasprave i zaključaka Organizacijskog odbora, sljedeće teme biti će realizirane u sklopu Programa:
 Rezultati§ ovogodišnje turističke sezone, te prijedlozi aktivnosti i projekta za sljedeću godinu.
 Novine u području strukovnog obrazovanja u RH s naglaskom na§ obrtnička zanimanja.
 Aktual§nosti i zanimljivosti u poslovanju ugostitelja.
 Poticanje i brendiranje hrvatske gastronomije, nastavak projekta Hrvatska§ autohtona kuhinja
 Korištenje EU fondova, prilike i mogućnosti ugostitelja u§ EU.
 Uvođenje fiskalnih blagajni, prava i obaveze ugostitelje.§
§ Primjena snižene stope od 10% na ugostiteljske usluge od 01.01.2013., te druge novine u financijskom poslovanju.
 Perspektiva obrtništva.§
§ Zapošljavanje u ugostiteljstvu, mogućnosti i prilike, kroz prizmu poslodavca i posloprimca.
 Hrvatski domaći proizvodi u ugostiteljskim objektima,§ budućnost hrvatske gastronomije.
 Nelojalna konkurencija Udruga u pružanju§ ugostiteljskih usluga.
 Zdravstvena ispravnost hrane, prilagodba propisa sa§ EU.
 Strategija razvoja hrvatskog turizma.§

 

O točnom Programu kao i terminima izlaganja i predavača izvijestiti ćemo vas u narednom periodu. Kako smo još uvijek u definiranju satnice programa, prilažemo vam okvirni program Kongresa po danima:

 

18.11.2012. nedjelja

 

 Tijekom dana očekuje se dolazak sudionika i smještaj u hotel; sjednica§ Organizacijskog odbora, članova vodstva Ceha ugostitelja HOK-a i predsjednika županijskih cehova ugostitelja; koktel dobrodošlice; večera.
 Od 17:30 sati§ u hotelu će biti održana sjednica Organizacijskog odbora 25. kongresa ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a, vodstva Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a i predsjednika Cehova ugostitelja područnih obrtničkih komora.
 Večera (pansionska večera u hotelu – po izboru).§
§ Od 20:30 sati biti će organiziran piće/koktel dobrodošlice u organizaciji domaćina, uz prigodni program i degustaciju, te prezentaciju vinara.

 

19.11.2012. ponedjeljak

 

 od 09:00 sati do 10:00 akreditacija sudionika.§
 od 10:00 otvaranje§ Kongresa, uvodni/pozdravni govori, izlaganja predsjednika županijskih cehova ugostitelja, predstavnika mjerodavnih institucija, tematska predavanja, rasprava o temama iz prijepodnevnog dijela.
 od 13:30 do 15:00 ručak.§
 od 15:00§ do 18:30 ( poslijepodne), tematska predavanja, rasprava o poslijepodnevnim temama.
 od 20:30 zajednička večera s prigodnim zabavnim§ programom.
(sukladno prijedlogu domaćina i odluci Organizacijskog odbora za zajedničku večeru s prigodnim zabavnim programom u ponedjeljak, nema posebne nadoplate.)

 

20.11.2012. utorak

 

U prijepodnevnom dijelu, tematska izlaganja i radionice.
Sjednica vodstva Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika; press konferencija – prezentacija zaključaka.
Od 14:00 Gastro izložba ugostitelja Krapinsko-zagorske županije, izložba vinara.
Završetak kongresa.

 

HOTELSKI SMJEŠTAJ

 

Odlukom Organizacijskog odbora, rezervirani su sljedeći hotelski kapaciteti za potrebe organizacije i smještaja sudionika 25. kongresa u Hotelu „Well“ Tuheljske toplice.

 

Rezervacija smještaja :
Rezervacija smještaja vršiti će se putem rezervacijskog formulara ili direktnim kontaktom u hotel.
Kontakt osoba:
Nikolina Pavlek
na e-mail: nikolina.pavlek@terme-tuhelj.hr
Faks: 049 556 216. Tel: 049 203 758
 Rezervacijski formular za smještaj možete pronaći na§ www.hok.hr
Cijene smještaja

 

Cijene smještaja u hotelu „WELL****“ na bazi punog pansiona su sljedeće:

 

 Dvokrevetna Premium soba u novom dijelu hotela iznosi 450,00 kn po osobi§ dnevno,
 Dvokrevetna Classic soba u preuređenom dijelu hotela iznosi 380,00§ kn po osobi dnevno.
Nadoplata za noćenje u jednokrevetnoj sobi (SINGLE USE) u Premium sobi iznosi 120,00 kn po osobi dnevno, a u Classic sobi 80,00 kn po osobi dnevno.

 

Svi pansionski obroci se poslužuje u obnovljenom restoranu hotela na bazi bogatog buffet stola.
Nadoplata za dodatni pansionski obrok na bazi buffet stola u restoranu hotela iznosi 75,00 kn po osobi po obroku.

 

Obavezne nadoplate su: boravišna pristojba 7,00 kn po osobi dnevno.
Prijava u sobe vrši se od 14:00h, a odjava iz soba do 11:00h.

 

U cijenu smještaja uključeno je neograničeno kupanje u svim bazenima Terma Tuhelj, kupanje u bazenskom kompleksu Termalije u Termama Olimia u Sloveniji, neograničeno korištenje fitness dvorane, aqua aerobic, program animacije u hotelu. Gratis karte za jednodnevno kupanje u Termama Olimia možete podići na recepciji našeg hotela.

 

O svim novim detaljima i informacijama oko održavanja 25. kongresa ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a, mogu se pratiti i pronaći na Internet stranicama Hrvatske obrtničke komore: www.hok.hr, putem pojedinačnih dopisa i u Obrtničkim novinama.

 

Za sve upite vezano uz Kongres molimo obratiti se na :
Kontakt osoba: Krešimir Tomić
Adresa: Hrvatska obrtnička komora, Ilica 49/II, 10 000 Zagreb.
Telefon : 01 / 48 06 631, Faks : 01 / 48 46 610,
e-mail : kresimir.tomic@hok.hr